foradia cdturisme

22-M una data que no oblidarem

per Sergi Rodríquez Castelló

sergi rodriguez

Sergi Rodríguez./

El 22-M serà una data que no oblidarem mai els que anàrem a manifestar-nos a Madrid per donar suport a les reivindicacions que, des de tots els punts de l’Estat, han reclamat els participants de les marxes de la dignitat. Fou un dia reivindicatiu i festiu, on la immensa majoria dels assistents ho feren de manera cívica i pacífica. L’ambient era emotiu. Es respirava solidaritat a cada pas de la marxa.

Nosaltres, els que vam omplir els tres autobusos de la Comarca de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla, partírem des de Vallecas fins a Atocha envoltats de milers de persones que cridaven consignes imaginatives per denunciar les polítiques de retallades i regressió democràtica que el govern del PP ens està imposant. Tots els colors de la gent de la Dependència, de la PAH, de l’educació, de la sanitat, dels aturats, dels pensionistes, dels sindicats participants, dels miners combatius, dels treballadors de la Coca-Cola en lluita, dels bombers solidaris, d’IU -únic partit amb representació parlamentària present activament en la convocatòria-, i sobretot, de tota la gent que sense més senya d’identitat que la seua pròpia presència caminaven pels carrers de Madrid conscients d’estar fent història.

Com sempre, el poder i els seus mitjans de control social tenen com a principal objectiu minimitzar la importància d’una convocatòria que a mesura que avançava tenia més i més repercussió popular. Han fet tot el possible per desqualificar els organitzadors, per criminalitzar els participants i per ridiculitzar l’assistència a la gran marxa de Madrid.

No han tingut cap inconvenient a mentir per tal d’inten tar reduir a la mínima expressió el que ha estat una enorme manifestació de dignitat de milions de persones honestes, treballadores i humils que han deixat ben clar que som molts més dels que ells voldrien que fórem i diuen que som. La traca final d’aquest mateix objectiu va ser la càrrega policial que una hora abans de finalitzar l’acte completament legal, va tindre lloc a la Plaza Colón.

marxes dignitat

Els pobles de les comarques van acudir a Madrid./ lesmuntanyes.com

S’havia de desacreditar, costara el que costara , la concentració, i els altercats i la violència eren la forma més efectiva de fer-ho. Per això no van dubtar. Calia crear desordre per acusar als manifestants de violents i que la gent només parlara dels fets anecdòtics i no de la profunditat de la protesta. La realitat és que els violents van ser els que van donar l’ordre premeditada de la càrrega policial sabedors que trencaven la legalitat democràtica. No és la primera vegada que es demostra la presència de policia camuflada entre els manifestants, i, també és cert, que hi ha entre els manifestants una minoria de desgavellats que amb les seues actituds violentes li fan el caldo gros als que volen despr estigiar l’acció pacífica de la gran majoria.

Malgrat tot, no han pogut callar la gran protesta. Continuaran tirant terra al damunt i mirant cap a un altre costat. Tornaran a parlar-nos de la majoria silenciosa. Ens diran que som quatre gats, que l’únic que volem és trencar-ho tot. Però nosaltres continuarem marxant, caminant amb orgull i dignitat, cívicament i pacíficament, perquè la força de la raó no s’atura. El 22M no és un punt final, ni tampoc l’inici, ja que la lluita ve de molt lluny i va molt més enllà. El 15M, el 22M i altres referents són la continuïtat d’una lluita que es farà llarga però on cada cop se sumarà més gent.

Els que vam estar a Madrid ho vam detectar en l’ambient. Hem tornat amb les piles ben carregades per continuar treballant per aturar les polítiques neoliberals que oprimeixen el nostre poble, per canviar les coses i obrir noves etapes democràtiques, justes i igualitàries. La gran virtut que garanteix l’èxit d’aquestes mobilitzacions, i que hem de saber preservar, radica en el fet que tots actuem amb la nostra veu pròpia, de manera unitària, com a persones lliures que, més enllà de les convincions polítiques de cadascun, compartim un mateix objectiu; això es, transformar la situació actual per aconseguir el que ens uneix: pa, treball, casa, drets i dignitat.

LA GRAN MARXA DE LA DIGNITAT A MADRID

Font: Assemblea de les Marxes de la Dignitat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *