foradia subscriutegrat

Participació 2.0 en l’Agora

Se signarà la ‘Declaració d’Alcoi’, un compromís adquirit per entitats socials i administracions públiques per facilitar la democràcia participativa. Una nova aplicació web 'SarePolis' per a la participació ciutadana s’incorpora a la Jornada ‘Participació 2.0’ de demà a l’Àgora.

cartell_vec.cdr

Participació ciutadana una oportunitat per elegir els destins de la ciutat./ lesmuntanyes.com

L’Àgora acull demà dissabte a partir de les 9.30 hores la jornada ‘Participació 2.0’, una iniciativa de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi que té com a objectiu apropar-se a l’ús de noves aplicacions web per a facilitar la participació de la ciutadania en la presa de decisions de l’Administració. A més, la jornada també pretén servir com a fòrum de debat per fomentar i consolidar els processos participatius, ja que comptarà amb diversos agents especialitzats en la implementació de mecanismes per a la democràcia participativa, així com responsables d’Ajuntaments i entitats que han posat en marxa processos i experiències amb aquesta finalitat.

El programa definitiu ha tingut importants incorporacions en aquests dies previs a una cita que dimecres comptava ja amb al voltant de cinquanta inscripcions. Una d’elles serà la presentació d’una nova aplicació web desenvolupada al País Basc denominada SarePolis, una eina per al debat i la participació que ja està en marxa amb interessants resultats, sent Alcoi la primera ciutat en què es presentarà públicament.

A més, també s’ha incorporat al programa com a cloenda la signatura de la ‘Declaració d’Alcoi’, consistent a assumir un compromís públic per part de les entitats i organismes, públics o privats, per tal de fomentar sistemes de democràcia participativa. El contingut de la Declaració serà treballat al llarg de la pròpia jornada, amb les aportacions dels propis assistents.

cartell_vec.cdr

Tots podem participar./

El coordinador del projecte de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament d’Alcoi Cristian Santiago, qui juntament amb l’entitat Preparacción ha organitzat la jornada, destaca que la iniciativa permetrà als assistents apropar-se a diferents sistemes que faciliten la presa de decisions per part de la ciutadania, coneixent ferramentes, plataformes i recursos que de forma pràctica i eficaç ja estan funcionant i oferint resultats: “No es tracta d’una jornada per a parlar de teoria, sinó que el que farem dinàmiques i activitats per veure com funcionen les ferramentes que les noves tecnologies posen a l’abast dels ciutadans per a millorar el seu accés a la presa de decisions i caminar cap a una democràcia més activa amb ciutadans que tinguen formes de prendre decisions sobre temes que els afecten directament”.
Cal subratllar que la Regidoria ha habilitat un sistema de streaming per poder seguir la jornada en directe a través d’internet des de qualsevol punt del món. Seguir la retransmissió Participació 2.0

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *