foradia pressupostparticipatiualcoi

Isabel-Clara Simó: “si guanyara Rivera unes eleccions, ja podríem començar a fugir”

• Parlem amb Isabel-Clara perquè ens assabente de l’actual situació de Catalunya, de la seua activitat actual i de la visió que té d’Alcoi. • Alcoi té un gran dinamisme cultural. Al llarg de la seua història sempre ha sigut una ciutat amb una gran activitat cultural i no deixa de tindre-la

Isabel-Clara Simó no és a soles una gran escriptora de literatura, és una persona compromesa amb el poble i amb els valors de la solidaritat, la cultura i el pensament. Parlem amb ella perquè ens assabente de l’actual situació de Catalunya, de la seua activitat actual i de la visió que té d’Alcoi.

– Bon dia, Isabel, volem saber, a partir de la teua experiència, quina és la situació actual que es viu a Catalunya?

Catalunya actualment és una colònia de l’Estat espanyol. A la Metròpoli no li interessa que governe un president que ha sigut elegit pels seus votants de manera democràtica. L’Estat espanyol ha empresonat diputats sense judici i sense donar-los cap opció a defensar-se. La situació és extrema. Ara bé, els jutges alemanys han donat una bona bufetada a la justícia espanyola sentenciant que no hi ha hagut delicte de rebel·lió.

 – I la societat? Perquè durant aquests dies han detingut a més de 80 persones de la societat civil…

Sí, la situació ací és de molt de desconcert, perquè tenim un president que no el deixen governar. Ara bé, tenim moltes simpaties també. L’acte on m’han anomenar Escriptora Galega Universal va ser, per exemple, molt emotiu. Hem vam animar a fer el discurs en català i al final tots els assistents van acabar demanant la llibertat per als presos polítics. N’hi ha molta solidaritat. I molta gent que no l’expressa per por. Però el que no perdem mai és l’esperança i el sentit de l’humor, ens enviem acudits diversos cada dia.

– També n’hi ha molta desinformació i manipulació per part dels grans mitjans de comunicació

Jo tinc per costum fer zàping i veig que tracten a Catalunya amb molta agressivitat. L’1 d’Octubre, l’Estat espanyol va aporrejar centenars de persones que es volien expressar pacíficament, però han convençut molta gent que els violents som nosaltres. La tergiversació és contínua. Aquests dies hem vist a Losantos dient que es bombardege als catalans. És molta l’agressivitat.

– Sembla que el Govern del PP té l’interés a continuar pel mateix camí de repressió

Ara el PP i Ciutadans estan en guerra bruta entre ells. Ciutadans està avançant. Si guanyara Albert Rivera les eleccions, ja podem començar a fugir, perquè acabarà amb la cultura, la diversitat de pensament i amb les autonomies. L’únic que té eixe xic és odi, el discurs que fa és el mateix que feia el feixista José Antonio Primo de Rivera.

– Té a molts poderosos darrere donant suport

I el PSOE té molta culpa del que està succeint, perquè no és que estiga desaparegut, és que està afavorint explícitament a la dreta.

– Canviant de tema, estàs escrivint algun nou text?

Vaig estar un temps sense escriure res perquè va faltar el meu home. L’editorial em va proposar escriure una novel·la juvenil i em va agradar la idea, es diu “El cranc”. Conté elements realistes i elements de màgia. M’ha dit que acaba de fer-se pública, però jo l’estic esperant encara. Per altra banda, estic escrivint una novel·la un poc cruel, sobre la soledat i amb la presència de la mort.

– Sabem que t’agrada estar a l’última al voltant del que succeeix a la teua localitat. Com valores l’actualitat d’Alcoi?

Pel que llegeix a El Gratis, que estic encantada de fer-ho, Alcoi té un gran dinamisme cultural. Al llarg de la seua història sempre ha sigut una ciutat amb una gran activitat cultural i no deixa de tindre-la. Em vaig emocionar, per exemple, llegint l’homenatge que li va realitzar a Joan Valls. Joan Valls va ser un poeta que va aportar molt a la cultura alcoiana, cal reconéixer-lo. Altre artista gran alcoià és Antoni Miró, a qui també hauríem de realitzar un homenatge per tot l’art i cultura que està aportant.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *