lasarga participatius

Revisió l’Ordenança de terrasses i bars

Suspensió temporal i revisió de l'Ordenança de terrasses i bars. La moció presentada pel PP, deixa en suspens i obliga a supervisar l'Ordenança reguladora de la instal·lació de terrasses en la via pública, ha estat aprovada pel Ple d'Alcoi. El PP s'ha basat en les contínues queixes del sector hostaler per defensar la seua iniciativa.

ordenanza terrazas

Les terrasses s’han convetit en un espai habitual per tots els carrers./ lesmuntanyes.com

Des de l’entrada en vigor de l’Ordenança que regula el funcionament de les terrasses en via pública, podem dir que no acaba de ser del grat de ningú. En el PP s’han rebut moltes queixes per part dels propietaris dels establiments d’hostaleria sobre aquesta qüestió.

La seva aplicació i posada en pràctica ha posat de manifest que l’Ordenança conté moltes deficiències, qüestions millorables i fins i tot articles de difícil compliment o aplicació.

Alguns hostalers l’han aplicat, alguns no volen i uns altres senzillament no poden. En concret, d’un total de 70 peticions per part del sector sol 6 d’elles han obtingut el vistiplau de l’Ajuntament. Aquesta dada posa de manifest que els hostalers volen treure terrasses al carrer, però la normativa municipal ho impossibilita.

P1140615

L’Ordenaça tindrà que millorar./lesmuntanyes.com

A més, en el PP apunten que aquest tipus d’instal·lacions, les terrasses, fan possible que molts bars d’Alcoi puguen millorar la rendibilitat dels seus negocis i, en aquests moments de crisis, cal estar especialment atent i sensible amb aquestes qüestions.

També s’està generant una sensació d’inseguretat per part dels hostalers a l’hora de fer les inversions que exigeix l’Ordenança. Els professionals no saben exactament com va a quedar finalment aquest assumpte i això porta a la cautela a l’hora d’invertir.

 

Per al Portaveu del PP, Fernando Pastor, “l’Ordenança es va fer amb la millor de les intencions, però el resultat no ha estat l’esperat. Els bars no estan contents, veuen massa traves i obstacles i, la veritat, és que en part tenen raó”. Es dóna la circumstància que, a vegades, per un tema de 5 cms de més o de menys es denega una autorització.

Aquestes han estat les raons per les quals el PP ha presentat una moció que demana que se suspenguen temporalment l’aplicació de l’ordenança i que mentrestant es revisen les peticions i les queixes que des del sector es van denunciant. Per a Pastor “el millor en aquests casos és escoltar als quals sofreixen l’aplicació de la normativa i intentar arribar a una solució que satisfaci a totes les parts i evitar que es perjudiquen els interessos de ningú”.

Font: Grup Municipal, Partit Popular


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *