foradia pressupartialcoi

Preparatius del 40 aniversari a les associacions veïns d’Alcoi

Alcoi celebrarà amb diversos actes el 40 aniversari de les associacions veïnals • Realitzen una reunió per a concretar els actes • L’any 1976 es van crear les primeres associacions de veïns d’Alcoi.

associacio de veins alcoi

Per a començar a organitzar la celebració del 40é aniversari de les associacions veïnals d’Alcoi, la seu de l’A.V. del Viaducte-La Serreta ahir de vesprada va acollir la reunió entre els representants d’associacions veïnals d’Alcoi i María Baca, la regidora de Democràcia Participativa.

L’any 1976 es van crear les primeres associacions de veïns d’Alcoi.

La primera va ser l’A.V. de la Zona Nord i immediatament després es van crear les de la Mistera-Santa Rosa, Batoi i Font Roja. L’objectiu d’aquesta celebració és fomentar i dinamitzar a les associacions veïnals, i visibilitzar la faena que fan en la millora contínua d’Alcoi, alhora que se’ls ret un merescut homenatge.

A la reunió es van repassar les diverses activitats que s’han anat proposant, per veure quines poden realitzar-se. Entre aquestes està la realització d’una exposició de fotografies, una web del 40AV, una ruta urbana pels diferents barris o una jornada amb conferències i taula redona sobre el moviment veïnal. Així mateix s’ha valorat la possibilitat de realitzar una cursa popular, concursos de dibuixos i del cartell de la celebració, el concert d’una coral i també un sopar popular amb un concert de grups de música que se celebraria un cap de setmana de setembre, probablement a la Glorieta.

La coordinació d’aquestes activitats es farà a través de la Regidoria de Democràcia Participativa i Transparència (Departament de Participació Ciutadana), amb la participació de les diverses associacions veïnals d’Alcoi que estan implicant-se i estaran obertes a tot el món. Per dur endavant els actes per commemorar aquest esdeveniment hi ha una partida pressupostària de 5.000 euros al Departament de Participació.

La regidora de Democràcia Participativa recorda que “el pes i rellevància del moviment veïnal a es remunta a principis de la transició espanyola, durant la segona meitat dels anys setanta quan comença a adquirir força organitzativa. Les associacions de veïns i l’organització a nivell local van contribuir no només en la millora de la política a nivell local sinó que van ser un actor important en l’èxit democràtic, la lluita reclamava el manteniment del barri i la construcció de centres educatius, de salut i zones verdes, entre d’altres”.

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *