foradia pressupostparticipatiualcoi

Creació de nous col.legis electorals

L’Ajuntament redissenya el mapa dels col·legis electorals per racionalitzar el nombre de ciutadans assignats a cada taula. El pròxim 25 de maig Eleccions Europa s’evitaran aglomeracions en determinats col·legis.

Festival of EuropeOpen day 2012 in Strasbourg

Un nen amb la bandera d’Europa dibuixada en la cara, a l’entrada del Parlament Europeu

La Regidoria de Governança i Règim Intern de l’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa una reestructuració dels col·legis electorals de la ciutat per a facilitar l’exercici del dret al vot als ciutadans en les pròximes eleccions al Parlament Europeu que tindrà lloc el pròxim 25 de maig en tots els estats de la Unió.

lorena zamorano

Lorena Zamorano./

 

L’edil responsable de l’àrea, Lorena Zamorano, ha explicat que “des de fa anys existeixen determinats col·legis electorals a Alcoi que patien aglomeracions de votants per l’excessiva agrupació de taules electorals. Açò provocava llargues cues en espais certament reduïts que dificultaven l’acte de votació”.

 


La reestructuració plantejada inclou la creació de col·legis electorals nous com el col·legi Horta Major, Santa Anna, l’institut Cotes Baixes, l’Escola d’Idiomes (antic col·legi Miguel Hernández) i el Centre Social de la Zona Nord. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament ha primat la proximitat al domicili del ciutadà, racionalitzant els espais perquè hagen de desplaçar-se el mínim possible per a exercir el seu dret al vot.

Les modificacions realitzades inclouen:

  • el col·legi el Romeral, que es distribuirà entre el col·legi Horta Major i l’Associació de Veïns La Mistera;
  • el col·legi Cervantes, les taules del qual passen al col·legi Santa Anna;
  • les Aules Verdes de la Zona Nord, que es redistribueixen entre l’Escola Oficial d’Idiomes, el Centre Social de la Zona Nord i l’actual col·legi Miguel Hernández;
  • el col·legi Sant Roc, que es reparteix entre l’Associació de Veïns de l’Eixample-Benissaidó i el Teix;
  • l’Associació de Veïns Eixample-Benissaidó, en el CEIP Horta Major;
  • el Mercat de la Zona Nord, que deixa de ser col·legi electoral i passa per complet a l’IES Cotes Baixes.

Des de fa anys existeixen determinats col·legis electorals en la ciutat, com el col·legi de Sant Roc, que tenien adscrits a un elevat nombre de votants. El mateix succeïa en el col·legi El Romeral, que acull a gran part dels disseminats, d’ací que haguem posat en marxa aquesta reestructuració”, ha comentat Zamorano, qui ha recordat que de cara a les eleccions europees “és important que tots els ciutadans revisen les targetes de l’INE per a veure si el seu col·legi ha variat”.

A més, l’Ajuntament habilitarà un ordinador d’ús públic per a que qualsevol ciutadà puga consultar el cens, i així comprovar on haurà d’exercir el vot. L’ordinador estarà habilitat del 7 al 14 d’abril. També es publicaran els llistats a la pàgina web de l’Ajuntament.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *