foradia subscriutegrat

“El Pastoret” 40 anys fent gimnasta

Com tots sabeu, el proper dissabte 12 d’abril, el Club Gimnàstica Alcoi “El Pastoret” celebrem el 40 Aniversari del club i aprofitem aquesta ocasió per a rendir-li un merescut homenatge al seu fundador, Octavio Fuentes.

cartel 40 aniversario

Homenatge a Octavi Fuentes en el  40 aniversari del Club Gimnasta./

Primerament s’ha organitzat un Trofeu Nacional de Gimnàstica Artística Femenina, en el que també participen els nostres gimnastes Masculins a mode d’exhibició. En ell participaran un total de 12 clubs de tota Espanya més el nostre: C.D Amaya (Pamplona), Club Gymnava (León), Club Flip-Flap (Zaragoza), Club Betxí, Club Gymno-sport Onda, Club Benicàssim, Club Almassora, Club La Plana, Club Vila-real (Castelló), Club Gym-val (Valencia), Club Gelx, Club Gimnástico Alicante, Club Gimnàstica Alcoi “El Pastoret” (Alacant).

La competició transcorrerà des de les 10 hores del dissabte, fins les 13:30 hores, i ja per la vesprada des de les 16 fins les 18 hores. Les categories que participaran seran: Nivel 1, Nivel 2 Pequeñas, Nivel 2 Mayores, Nivel 3 Pequeñas, Nivel 3 Mayores, Nivel 4 Mayores, Via Olímpica 5, Vía Olímpica 7 i Vía Olímpica 8.

Pel nostre club participaran: Marta Tomás (Nivel 3 Pequeñas), Esther Sánchez i Lia Ballester (Nivel 3 Mayores), Irene Aracil (Nivel 4 Mayores) i Malena Matarredona (Vía Olímpica 7). A mode d’exhibició participaran també Mar Sanchis i Marina Romá (Promogym 3). En masculina ho faran Gerard Tudela, Andreu Gadea i Arnau Santamaria (nivel 3), Jorge Ferre i Mauro Ferre (Nivel 4) i Sergio Julià (Via Olímpica 7). Tan sols es quedaran sense competir Carla Samper (Nivel 3 Mayores) per trobar-se de viatge i Paloma Ripoll (Via Olímpica 7) que està recuperant-se d’una malaltia.

Després de la competició començarem amb una ronda d’exhibicions en la que participaran el Club Vila-real, El Club Gimnàstica Rítmica Sant Jordi i el Club Gimnàstica Rítmica Alcoi, a més dels alumnes dels cursos d’iniciació i base del nostre club. Aquesta serà la part més emotiva de totes, ja que serà quan li rendim homenatge a Octavio Fuentes; per això contarem amb la presència de moltes de les ex gimnastes del club que s’han volgut unir per a celebrar aquest dia tant especial per a tots nosaltres. I ja per la nit anirem a celebrar-ho tots junts.

L’organització del campionat ha sigut molt dura, ja que al no contar amb els aparells de competició homologats necessaris per a poder dur-la a terme, hem hagut de llogar-los, amb el gran esforç econòmic que això suposa. Però gracies al gran esforç de tots i totes (equip tècnic del club, pares i mares d’alumnes actuals i d’èpoques passades i de les empreses que desinteressadament ens han prestat la seua ajuda) hem pogut fer realitat aquest somni.

S’ha d’agrair la col·laboració de l’Ajuntament i el Centre d’Esports des del primer moment en que es planteja, allà per juliol, la possibilitat de fer aquesta celebració. I també a les empreses que ens han patrocinat: Ofimàtica 2000, Mutua Levante, Arte Ibérico, Salón Restaurante Montecarlo, Pastamanía,  Image Makers, Géneros de Punto Jordá, Textiles Pastor, Castillo-Cuerofesta i Cadena Ser Ràdio Alcoy. Sense l’ajuda de tots no haguérem pogut treure avant aquesta celebració.

Des del club creem que era el moment de fer alguna cosa així, per una banda degut al compliment del 40 aniversari de la fundació del Pastoret, però també creiem que era hora de fer-li un Homenatge a Octavio Fuentes, home que ha estat relacionat en l’esport d’Alcoi des de la seua infància, com a esportista, més avant com a tècnic de varis esports (fútbol, futbet, bàsquet, gimnàstica artística, entre d’altres) i com a persona relacionada en molts dels esdeveniments importants de l’esport local (formació del primer Centre d’Esports, involucrat en tot allò referent a l’esport alcoià de l’època i principalment com a precursor de l’esport femení local, que allà pel 1970 no era massa practicat a Alcoi).

DSC_0396

Tavi Fuentes el seu pare va ser fundador de “El Pastoret”./

Octavio, va fundar “El Pastoret” en abril de 1974, però la seua primera relació amb la Gimnàstica Artística va ser al 1972, sent un dels primers entrenadors de Gimnàstica Artística Femenina d’Espanya, i un dels primers també en dedicar-se a esta modalitat en la Comunitat Valenciana. A més és un dels entrenadors nacionals amb una carrera més dilatada en la Gimnàstica Artística Nacional i l’únic en la nostra comunitat que ha acudit a unes Olimpiades  (Los Angeles ’84) com a segon tècnic de la Selecció Espanyola de Gimnàstica Artística Femenina.

Al llarg de la història del club s’han format a milers de gimnastes, tant de competició, com aquells-es que només volien practicar aquest meravellós esport per gaudir d’ell. A banda, també s’han aconseguit nombrosos èxits, tant a nivell, local, provincial, autonòmic i nacional. Al nostre palmarès tenim un total de 19 gimnastes que han aconseguit pòdiums a nivell nacional, aconseguint varis títols de Campions d’Espanya:

Amalia Romá.
– Lara García.
– Sara Romero.
– Rebeca Cabanes.
– Lara Cabanes.
– Alba Pascual.
– Gloria Moncho.
– Sergi Nadal.
– Sergio Julià.
– María Sorolla.
– Malena Matarredona.
– Paloma Ripoll.
– Carla Samper.
– Jorge Ferre.
– Lia Ballester.
– Irene Aracil.
– Arnau Santamaría.
– Gerard Tudela.
Néstor Abad: que encara que no va aconseguir els seus èxits més importants quan encara era gimnasta del nostre club, els considerem com a part de la nostra història, ja que Néstor es formà com a gimnasta al Pastoret en els seus inicis.

També hem aconseguit varis Premis al Millor Esportista de la ciutat d’Alcoi i també al Millor Club d’Alcoi i de la Província d’Alacant:

1980 Susana Angulo.
– 1983 Premi Excma Diputació d’Alacant al millor club de la província.
– 1983 Imaculada Pastor.
– 1986 Amalia Romá.
– 1997 Lara García.
– 1997 Premi al Millor club d’Alcoi pels èxits en competició esportiva.
– 2000 Lara García.
– 2007 Alba Pascual.
– 2007 Premi al Millor club d’Alcoi pels èxits en competició esportiva.
– 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 Néstor Abad millor esportista promesa.
– 2010 Premi al Millor Club de la dècada votat pels assistents a la gala de l’Esport.

Però a banda de tots els èxits hem de ressaltar la tasca de formació integral i els valors que s’han intentat inculcar a la gran quantitat de xiquets i xiquetes que han format part del nostre club durant aquests 40 anys i la difusió de l’esport femení en la ciutat d’Alcoi.

Degut al gran nombre de membres que han passat per “el Pastoret”, ens ha segut impossible contactar amb tots-es ells, però des d’ací volem fer-los partícips d’aquest aniversari i volem convidar-los a que gaudeixen amb nosaltres d’aquesta festa dedicada a la Gimnàstica Artística i en especial a Octavio Fuentes.

També volem aprofitar per convidar a tot aquell que vulga assistir al Pavelló B del Poliesportiu Francisco Laporta, gent vinculada a l’esport o no, per a deleitar-se amb una bona sessió de Gimnàstica Artística.

I ja per últim, no ens volem oblidar de vosaltres, la premsa, que tant ens heu recolzat al llarg d’aquests anys, difundint els nostres èxits i ajudant-nos en tot el que hem fet.lesmuntanyes.com els donem l’Enhorabona al club gimnasta El Pastoret!!

Font: Club Gimnàstica Alcoi “El Pastoret”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *