foradia pressupostparticipatiualcoi

“Seres y Estares”, exposició de Manuel Granado a la Fundació Mutua Levante d’Alcoi

• La Fundació Mutua Levante d'Alcoi presenta una exposició artística de Manuel Granado, "Seres y Estares", de l'1 de febrer fins al 3 de març • Precisament aquestes dues tècniques, el gravat i el collage, engloben l'exposició "Seres y Estares". Treballs realitzats durant l'any 2016 i 2017 en la seua majoria

La Fundació Mutua Levante d’Alcoi presenta una exposició artística de Manuel Granado, “Seres y Estares“, de l’1 de febrer fins al 3 de març. En ella es podran gaudir diferents obres realitzades mitjantçant les tècniques del gravat i el collage. L’horari per al públic és de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00 h. I els dissabtes, de 18:00 a 21:00 h.

El seu autor, Manuel Granado ha realitzat un escrit per a explicar l’exposició:

Totes les civilitzacions, almenys en els seus elements més delicats i essencials, es troben unides a la matèria més fràgil que existeix: el paper.

Açò escriuria l’escriptor Florentino Giovanni Papini, i sens dubte aquesta fragilitat ha sigut un esperó perquè molts artistes s’hagen sentit atrets per aquesta matèria tan generosa com receptiva de la línia, el traç o la taca; i tècniques com el gravat i el collage.

Precisament aquestes dues tècniques, el gravat i el collage, engloben l’exposició “Seres y Estares“. Treballs realitzats durant l’any 2016 i 2017 en la seua majoria, seleccionats a consciència per a formar part d’una mostra que en el seu conjunt, tenen un mateix fil conductor: l’individu i el seu entorn natural.

Realitzar una sèrie d’obres amb una temàtica concreta i una pretesa coherència, no sempre és fàcil.

El punt de partida estava clar, un poema de l’escriptor xilé Nicanor Parra em va suggerir la idea. Constaria d’una sèrie de gravats inspirats en els 125 versos que componen l’antipoema d’estil narratiu “Soliloquio del individuo“. Un tema irònic i reflexiu que qüestiona l’etern dilema de l’origen, de la destinació de l’ésser en el món; la civilització, la naturalesa i la modernitat, tractats de forma metafòrica.

Però, a poc a poc vaig anar incloent-hi altres poemes, altres autors i altres fragments literaris que contenien una temàtica similar. En aquest camí, es va incorporar una tècnica que sempre va estar propera al meu llenguatge plàstic, el collage, d’aquesta manera l’estètica i la tècnica, dos vessants sempre unides a l’expressió artística, van anar ampliant el projecte que finalment ha donat com a resultat la mostra que presente en aquesta exposició.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *