foradia subscriutegrat

2 alumnes d’Alcoi entre els 50 millors d’Espanya


per Karina Santamaría Pavlova

la salle

Els alumnes van estar molt satisfets de la seua participació en aquestes Olimpíades./ lesmutanyes.com

El cap de setmana passat, Rafael Sorolla, del col·legi La Salle Alcoi, va participar en la Fase Nacional de la V Olimpíada de Geografia que va tenir lloc a Jaca (Osca), organitzada per la Universitat de Saragossa i el Col.legi de Geògrafs. Giomar Tortosa, de l’IES Pare Victoria, també es va classificar en la fase regional i va participar en aquest esdeveniment . Els dos alumnes de la nostra ciutat van superar la fase regional, que se celebrava unes setmanes abans, per davant de més de 120 persones.

Tots dos van quedar entre els 50 millors de tota Espanya. “Ha estat una experiència molt enriquidora. Hem compartit un gran cap de setmana amb persones de totes les regions del país. A més, he tingut l’oportunitat de conéixer a estudiants del col·legi de La Salle de Santander, que també es van classificar en la fase nacional. M’agradaria agrair-li-ho al meu professor de geografia Jordi Cano” declarava Rafael Sorolla.

Els resultats d’aquest tipus de concurs són un clar reflex del grau de qualitat en l’ensenyament dels centres de la nostra ciutat. Sense anar més lluny, la setmana passada es feia públic un rànquing dels millors col·legis de la Comunitat Valenciana en el qual La Salle Alcoi apareixia en l’onzena posició, amb la millor nota mitjana en les Proves d’Accés a la Universitat.

La Salle Alcoi no solament va participar en les Olimpíades de Geografia. El passat 28 de març va tenir lloc, en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, la 1ª Olimpíada de Filosofia en la qual participem 18 alumnes de 1º i 2º de Batxillerat matriculats en centres de la província d’Alacant; dels quals 4 eren del col·legi La Salle: Cayetana Pascual, Jorge Encoratjat, Patricia Orts i Karina Santamaría.

La participació consistia a elaborar una dissertació entorn de l’impacte de la filosofia als últims segles i sobretot en l’actualitat.

L’acte va començar amb la presentació de l’equip decanal de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA i una breu introducció al tema de la dissertació. 

Aquestes Olimpíades van tenir com a objectius promoure l’interés per la Filosofia i fomentar el coneixement de la mare de totes les ciències, a més de reconéixer la labor del professorat de seguir impartint assignatures com a Ètica en l’ESO i Filosofia en Batxillerat.

 Setmana després va ser publicat l’acta del tribunal de qualificació que desvetllava els noms dels participants premiats, dels quals un era el de Karina Santamaría que havia quedat en segona posició. Karina va afirmar que va ser “una experiència molt enriquidora el fet d’haver participat en un acte d’aquest estil, gràcies al com va poder ampliar els seus coneixements dins de l’àmbit filosòfic”.

Font: 
Karina Santamaría Pavlova

, Alumna del Col·legi La Salle Alcoi
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *