lasarga ajualcoipresuparticipa

Guanyar reivindica la locomotora del tren Xitxarra

• Al proper plenari la plataforma demanarà la restauració, manteniment, adequació i ressenya històrica de la locomotora del tren Xitxarra.

El 16 de juny de 1892 es va inaugurar la línia de tren Alcoi-Gandia a càrrec de la ‘Alcoy and Gandia Railway and Harbour Company Limited’.

Amb el desenvolupament industrial de finals del segle XIX, les nostres comarques es van beneficiar del ferrocarril que unia Alcoi amb el port de Gandia per al transport de primeres matèries com el carbó i de productes industrials d’aquelles comarques com els tèxtils i siderúrgics.

Conegut com “el tren dels anglesos“, aquest ferrocarril va funcionar durant 76 anys fins que el 15 d’abril de 1969 va fer el darrer viatge.

Des de Guanyar volen mantenir en la memòria popular la importància del tren Alcoi-Gandia que va facilitar l’explosió de la Revolució Industrial d’Alcoi i l’esperit del tren Xitxarra. Com afirma el regidor Paco Paredes, “un dels molts elements emblemàtics del passat de la ciutat“.

En aquests moments i, ja que la locomotora es troba en situació de deixadesa, continua el regidor, “creiem que es fa imprescindible realitzar actuacions prioritàries que reivindiquen la seua història“.

Per això, al proper plenari la plataforma demanarà la restauració, manteniment, adequació i ressenya històrica de la locomotora del tren Xitxarra, el conegut també com ‘el tren dels anglesos’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *