foradia barnasants

Tot preparat per menjar-se la mona

Els treballs s’han realitzat les darreres setmanes en vista a l’augment de visitants per Setmana Santa. L’Ajuntament i la Brigada de la Mancomunitat condicionen l’àrea de Sant Antoni. Recordar que s’ha establert un règim de limitació dels vehicles tant a la Font Roja com a Sant Antoni

sant antoni

Sant Antoni es mantindrà un control dels vehicles aparcats a l’àrea recreativa./ lesmuntanyes.com

L’Ajuntament d’Alcoi i la Brigada de la Mancomunitat de Municipis han condicionat la zona d’aparcament de l’àrea recreativa de Sant Antoni. Els treballs realitzats durant les últimes setmanes han consistit en la distribució i senyalització de les 30 places d’aparcament existents a hores d’ara, en la delimitació d’una illa per als contenidors dels residus reciclables i de restes i en la introducció de senyals a l’efecte d’organitzar la distribució interna en la zona dels paellers.

Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “amb aquestes actuacions estem regulant l’ús d’aquest espai, millorant la distribució i organització interna i prevenint també possibles incidències en la zona. Per exemple, la distribució i identificació de les 30 zones d’aparcament permet organitzar l’accés dels vehicles i evitar acumulacions innecessàries de cotxes, el que podria reportar problemes en una suposada evacuació de la zona”.

sant antoni 2

Els treballs a les muntanyes./

En aquest mateix sentit, l’actuació realitzada amb la introducció de l’illa de contenidors permetrà concentrar en un mateix punt aquest servei de recollida dels residus, així com facilitar als camions la seua descàrrega i gestió.
Segons Jordi Tormo, “la Brigada també ha realitzat dues actuacions més de millora de l’àrea de Sant Antoni. Per una banda, s’han millorat els accessos a la pista construint una escala de fusta i s’han podat una sèrie d’arbres que dificultaven la visibilitat i la circulació en la carretera de La Canal des de Sant Antoni”. Aquesta última actuació s’emmarca en els treballs de manteniment de la faixa auxiliar de prevenció d’incendis associada a la carretera d’accés al paratge des d’Ibi i que també està inclosa al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals d’Alcoi.

Limitació de vehicles per Pasqua

El regidor de Medi Ambient ha volgut recordar que des de l’Ajuntament i la direcció del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja s’ha establert un règim de limitació dels vehicles tant a la Font Roja com a Sant Antoni per al diumenge i dilluns de Pasqua. Entre les 10.30 i les 18.30 hores d’aquests dos dies només podran accedir a la Font Roja vehicles autoritzats: treballadors del restaurant i del Parc Natural, vehicles oficials dels serveis de Medi Ambient i Brigades Rurals, persones que tinguen reserva al restaurant o a la zona d’acampada, i propietaris de finques a la zona.

La resta d’usuaris hauran de deixar el cotxe a les zones d’aparcament que s’habilitaran a les immediacions del Poliespotiu Francisco Laporta, i podran fer ús del servei especial d’autobusos que es posarà a disposició dels visitants. L’accés quedarà tallat a l’alçada de l’encreuament amb la carretera de les Llacunes (quilòmetre 5’2), i només es podrà accedir a peu, amb bicicleta, o amb els autobusos especials que s’han habilitat per als dos dies: amb eixides des del Cementeri a les 11, 11.30, 12, 12.30, 13, 13.30, 16, 16.30, 17, 17.30 i 18 hores, mentre que l’autobús de tornada eixirà des del Santuari a les 11.30, 12, 12.30, 13, 13.30, 14, 16.30, 17, 17.30, 18 i 18.30 hores. El preu del bitllet serà de 2 euros, anada i tornada, i serà gratuït per a jubilats i menors de 14 anys.

 

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *