foradia cdturisme

La Salle: 50 anys al Xorrador

El col·legi La Salle es troba dins dels 50 millors centres de la Comunitat Valenciana (...) les activitats destaca “Lasalianos por el mundo” on s’informa en quins llocs del món s’ubiquen alguns antics alumnes de La Salle (...) Arrere deixava els seus primers dèsset anys de vida al centre de Sant Roc (...)

pati lasalle 1970

Corria l’any 1963, quan el Col·legi La Salle d’Alcoi es traslladava a l’edifici del Xorrador.

Arrere deixava els seus primers dèsset anys de vida al centre de Sant Roc, on els germans de La Salle vivien i impartien les seues classes. Un nou edifici acolliria als alumnes del centre en el curs escolar 1963/1964. I és per això que aquest any, La Salle commemora els seus primers 50 anys al Xorrador.

Director de La Salle

Director de La Salle Luis Verdú./

Mig segle en els que segueix mantenint la mateixa essència del primer dia i continua impartint la ideologia que sempre han transmès els educadors de La Salle. Com bé afirma Luis Verdú, director del centre, “la filosofia del patró, San Juan Bautista de La Salle, està impregnada, a més la forma de treballar amb respecte, la bona relació entre professor i alumne o la innovació constant que reflexa el centre, són alguns aspectes que valore molt positivament i això ha fet que m’enamore d’aquest col·legi”.

Són ja cinc anys en els que Verdú dirigeix aquest centre escolar i per això ens explica que abans de formar part de La Salle “tenia una visió completament distinta. La meua imatge era d’un centre elitista, el típic tòpic del que tothom comenta. Però, al començar a treballar em vaig donar conter que estava completament equivocat”.

 Mig segle d’ensenyança al Xorrador

50 anys no es compleixen tots els dies i és per això que en La Salle han volgut commemorar aquest aniversari al llarg d’este curs escolar. El passat mes de març començaren amb una exposició fotogràfica. Allí fins a finals del mes de març es pot vorer part de la història del col·legi a la ciutat d’Alcoi. “A més, per una part podem observar la construcció d’aquest edifici que passa per distints grups com activitats esportives, la celebració del dia del Patró de La Salle, així com la història actual del col·legi. I per altra banda, engloba gran part de les orles des de 1971, que va ser el primer any en que es va començar a realitzar esta tradició de fotografiar als alumnes que acabaven una etapa al centre”, comenta Mónica Pascual, mestra de secundària en La Salle i coordinadora dels actes del 50 aniversari.

edifici exterior mes logo nou 3

El col.legi La Salle actualment./

Entre les activitats destaca “Lasalianos por el mundo” on s’informa en quins llocs del món s’ubiquen alguns antics alumnes de La Salle. “Els ex alumnes ens envien correus electrònics per a informar-nos en quin país viuen hui en dia i nosaltres senyalem els llocs conforme anem rebent els missatges i la veritat que esta idea ha despertat molta curiositat entre els nostres alumnes”, explica Mónica.

No obstant això, el dia més important per a commemorar els 50 anys serà el pròxim 28 de juny, on està previst que es faja un sopar que conte amb la presència d’alumnes, professors així com també d’antics alumnes del centre. Luis argumenta que “per aquest dia tenim previst recopilar totes les fotografies d’aquests 50 anys. També, hem organitzat actuacions de dos grups d’antics alumnes formats per una part ex alumnes veterans i per l’altra més juvenils. I serà este dia quan posem punt i final a aquesta celebració”. A més, Luis Verdú indica que “tenim previst realitzar altres activitats que encara estan en l’aire, iniciatives que van sorgint i si podem les realitzarem”.

 La veu d’antics alumnes

A part de la seua faceta com a professora, Mónica Pascual té les seues arrels molt establides al col·legi La Salle. Fou alumna del centre i a més hui en dia els seus fills segueixen el seus passos de formar-se en aquest col·legi. Com a ex alumna, Mónica senyala que “la meua vida està en La Salle. Els meus anys al centre els recorde amb gran alegria, on vaig poder gaudir al màxim. Una experiència inoblidable”.

A més, Mónica apunta que “estic d’acord amb la ideologia impartida al centre, soc mare d’alumnes del centre i estic encantada de seguir vinculada”. A dies de hui, Mónica porta 24 anys impartint classes a La Salle i comenta que “el centre ha canviat poc. El col·legi continua mantenint la seua ideologia que en el seu dia van implantar els germans de La Salle. No obstant això, si que destacaria xicotets canvis que s’han tingut que aplicar com la incorporació de la dona al treball. Però han sigut remodelacions per a millorar i per exigències de l’evolució de la societat”.

A l’igual que Lorenzo Ponzoda, antic alumne de La Salle que a l’igual que Mónica valora molt positivament el seu pas per aquest col·legi. Fou alumne del centre des de l’any 1988 fins al 2005 i per a ell “l’experiència va ser excel·lent. És un col·legi meravellós on sempre els professors s’han comportat de la forma més adequada i anteposant la bona relació i educació amb els alumnes i per això tinc un bon record del meus anys a La Salle”

 50 anys d’evolucions i millores

la salle interior actual

Interior del Centre La Salle Alcoi./ lesmuntayes.com

Al llarg d’aquests 50 últims anys, La Salle ha mantingut la seua ideologia en la que va començar el seu camí a l’any 1946.

No obstant, l’edifici que es va construir al Xorrador a l’any 1963 ha anat modernitzant-se i adaptant-se a l’actualitat de la societat. És per això que La Salle ha conegut remodelacions de la seua senya d’identitat com és el seu logotip i ha sigut aquest any quan s’ha remodelat en la seua façana amb els colors que representen al centre com són el groc i el blau.

A més d’això, al llarg d’aquest anys altres parts del centre també han anat evolucionant com el Saló d’actes i sempre amb l’objectiu de millorar-se i adaptar-se a l’actualitat.

Festes de La Salle

A més, com cada any, aquest col·legi continua celebrant el dia del seu patró San Juan Bautista La Salle. Una festivitat que es commemora el 7 d’abril, però com senyala Mónica “intentem traslladar al mes de març per a evitar que coincideix en les vacances de Pasqua”. Per això, aquest any les activitats per al dia del Patró es celebraren els dies 20 i 21 de març, on tots els alumnes del centre pogueren gaudir d’una diversa i amplia programació on destacaven les activitats esportives, actuacions musicals com playbacks així com concurs de dibuixos en honor al seu patró.

La Salle, entre els millors col·legis de la Comunitat Valenciana

Altre any més, el col·legi La Salle es troba dins dels 50 millors centres de la Comunitat Valenciana. Aquest any ocupa la posició número 11, segons ho donava a conèixer el periòdic El Mundo el passat 22 de març. Per al director “és una qualificació molt positiva per al col·legi, ja que portem cinc anys apareixent en rànking. Tot açò és fruit de tot el que fem al centre, perquè no resulta fàcil mantenir-se. Per això hi ha que agrair a tota la gent que treballa i lluita cada dia per aquest centre”.

pati exterior actual

Font: per Emma Tomás, publicat El Gratis.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *