foradia elgrat

Alcoi dedica el Dia de la Pau 2018 a l’activista i premi Nobel Malala Yousafzai

• Alumnes de primària i secundària participaran conjuntament en les activitats el dimarts 30 de gener • Des de la regidoria d’Educació s’ha volgut escollir la figura de la pakistanesa Malala, perquè es considera un referent per a les joves generacions

Alcoi dedica el Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau (DENIP) a la figura de Malala Yousafzai, premi Nobel de la Pau 2014.

Des de la regidoria d’Educació s’ha volgut escollir la figura de la pakistanesa Malala, perquè es considera un referent per a les joves generacions després de rebre el premi Nobel de la Pau amb 17 anys. Sent activista ha defensat els drets civils, especialment els de les dones, i ha mantingut una lluita contra la repressió dels xiquets així com pel dret de tots els xiquets a l’educació.

Alumnes de primària i secundària participaran conjuntament en les activitats organitzades pel cicle formatiu de TASOC del CIP FP Batoi. Serà el dimarts 30 de gener quan tindrà lloc l’acte commemoratiu, i serà a la Glorieta.

L’alcalde, Toni Francés i el regidor d’EducacióAlberto Belda dirigiran unes paraules als alumnes abans de la lectura del manifest, que anirà a càrrec dels alumnes de l’IES Andreu Sempere.

La recepció dels alumnes està prevista per a les 10 h; un quart d’hora més tard es donarà inici a les activitats lúdiques, mentre que el manifest es llegirà a les 11.15 h.

A les 12.45 h es realitzarà un acte per a secundària a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Cada centre prepararà entre 3 i 5 preguntes que li faran a Alicia Mira, especialista de la Universitat d’Alacant en la història contemporània i temes de gènere.

Els centres que participaran en l’acte de la Glorieta seran els següents: Tomás Llácer, Romeral, Sant Vicent, Horta Major, Miguel Hernández, La Salle, La Presentación, Salesians Joan XXIII, Andreu Sempere, Pare Vitòria, AIN i pot ser que Emilio Sala. Els que ho faran a l’acte de l’Ajuntament seran: IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria, Salesianos Juan XXIII i La Presentación.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *