foradia cdturisme

Poca promoció de l’enquesta del PGOU

La participació pública en l’enquesta del paisatge ha estat tan reduïda, sols 136 persones sense identificació de les respostes, tant que no pot ser considerada significativa

fotoalcoi

Poca promoció de l’enquesta en la que els ciutadans havien de donar la seva opinió./  lesmuntanyes.com

Segons ha informat el govern, en l’enquesta sobre el paisatge (PGOU) solament van participar 136 persones, de les quals només 10 van respondre en paper. Aquest fet mostra ben a les clares no tant l’escàs interès dels ciutadans sinó la nul·la promoció que el govern en va fer sobre l’enquesta, tot i que Compromís va avisar des del principi que calia animar els ciutadans.

“Per dir-ho de manera directa: el govern s’ha gastat més diners promocionant l’espectacle del mag Tamariz -o qualsevol altre-, que a informar i estimular els ciutadans a la participació. Com si no se la creguera, l’enquesta. I ja sabem quin ha estat el resultat: ben pobre per a un tema tan important per a la ciutat”.

 “Aquesta escassa participació posa en dubte el valor i significat de la mateixa enquesta, ja que fins i tot la forma de plantejar-la no solament feia possible una manipulació en el sentit que una mateixa persona que podia estar interessada en algun tema en concret podia presentar vàries respostes, sinó que els mateixos ítems eren tan inconcrets que fan difícil saber realment quina és l’opinió real dels enquestats sobre les propostes”.

Finalment el regidor considera que amb aquest resultat serà ben difícil acceptar l’afirmació dels tècnics que els resultats seran “vinculants”, tant perquè les respostes no podran ser realment significatives,  com perquè el plantejament de l’enquesta no permet ni una valoració estricta al respecte (són opinions dels enquestats que no se sap quin valor de decisió tenen). A més, tampoc no hi ha identificació de les respostes (per allò d’evitar duplicitats o manipulacions) ni la fitxa sociològica permet obtenir informació rellevant i més completa de l’enquestat (edat, professió, coneixements, etc.) per fer-hi valoracions més acurades i significatives per a l’equip redactor.

Font: Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *