foradia subscriutegrat

Acció protesta en les oficines de l’INEM

Hui, 30 d’abril, accions de protesta en les oficines de l’INEM a tot l’Estat per assenyalar l’atur com un dels efectes de les polítiques antisocials del govern. Al País Valencià, se sumen a aquesta mobilització: Alacant, Castelló, València, Dénia, Elx, Benidorm i Alcoi, entre d’altres.

Les Marxes de la Dignitat hem convocat hui, 30 d’abril, accions de protesta en les oficines de l’INEM a tot l’Estat per assenyalar l’atur com un dels efectes de les polítiques antisocials del govern. Al País Valencià, se sumen a aquesta mobilització: Alacant, Castelló, València, Dénia, Elx, Benidorm i Alcoi, entre d’altres.

marxes dignitat

Manfestació del 22M en Madrid./lesmuntanyes.com

Volem expressar el rebuig a la situació laboral, social i econòmica que patim i aquesta pretén ser una jornada de lluita contra l’atur massiu. Hi ha més de sis milions de raons per a estar hui ací perquè som més de sis milions de persones a tot l’Estat espanyol les que estem patint el drama de la desocupació. La meitat no rebem cap prestació i un milió i mig vam rebre la ridícula ajuda de 426 €. Al País Valencià, tenim quasi un 30% de persones aturades i un 55% de gent jove en aquesta situació.

L’atur massiu és la demostració palpable de la ineficàcia d’un sistema, el capitalisme, que només afavoreix els interessos dels poderosos i d’unes polítiques fracassades, les de la Troica, que només miren pels bancs i les grans empreses i castiguen les persones a una exclusió social que arriba, en alguns casos, al suïcidi d’aquells que la pateixen. I cada mort por desesperació confirma la malaltia del sistema actual. I, malauradament, cada desaparició ha de ser una injecció per vèncer les injustícies a què ens sotmeten cada dia.

L’última reforma laboral, presentada a bombo i platerets com la solució, ha resultat un desastre per a la creació d’ocupació. Cada minut es destrueix una ocupació, i la que es genera és precària, és l’expressió gràfica del fracàs absolut de les polítiques neoliberals.

No ens enganyem. La reforma laboral va associada a un conjunt d’atacs contra les conquestes i drets de la majoria social. La retallada de les pensions, la reforma de l’administració local, la reforma educativa, el desmantellament dels ajuts a les persones dependents, el pagament del deute,  l’augment de l’edat de jubilació, la destrucció dels serveis públics de sanitat, justícia o educació, la pèrdua de poder adquisitiu, l’esclavitud hipotecària, la precarietat laboral, els desnonaments, la involució en les polítiques d’igualtat… formen part d’una brutal ofensiva contra els de baix, contra la classe treballadora, contra la ciutadania, contra el poble.

Una ofensiva que busca robar-nos drets per engrossir els seus beneficis i els seus comptes en els paradisos fiscals. Prova d’això és que des que va esclatar la crisi, ha crescut el nombre de persones milionàries mentre el nombre de persones en pobresa severa s’ha doblat.

Davant aquest escàndol, la resposta del poder establert sempre és la mateixa: la repressió, que busca criminalitzar la protesta social davant els excessos dels governs. Una repressió que vivim especialment en la jornada del 22M i dies posteriors. Una criminalització executada des de tots els àmbits, inclosos els mitjans de comunicació oficials, i desplegada com a cordó sanitari per tractar d’impedir que la població s’unisca massivament a la lluita.

La nostra resposta és la mobilització, l’organització i la unitat, i avançar, tal com ho estem fent, per donar més i millors respostes a cadascun dels seus atacs. El primer pas, adonar-nos que hem de trobar-ne la solució col·lectivament i que no serà callant que començarem a fer-la realitat. Cal prendre les regnes. No és hora d’esperar que ens solucionen la nostra vida. És hora d’organitzar-nos i iniciar la construcció d’una societat més democràtica i igualitària, amb un model productiu i econòmic sostenible, al servei de les persones.

Aquesta és una mobilització per l’ocupació digna, contra el pagament del deute, per la renda bàsica, pels drets socials, per les llibertats democràtiques, contra les retallades, la repressió i la corrupció, per una societat de dones i homes lliures. És un acte contra el capitalisme i la seva expressió a l’Estat espanyol, el règim borbònic, i uns governs que ens agredeixen i no ens representen.

La dignitat segueix al carrer exigint:

–       NO AL PAGAMENT DEL DEUTE

–       FORA ELS GOVERNS DE LA TROICA

–       OCUPACIÓ DIGNA

–       RENDA BÀSICA

–       PA, TREBALL I SOSTRE

 

Font: Marxes Dignitat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *