foradia barnasants

Gràcies Jordi

per Estefania Blanes León

jordi tormo

Ja fa més de tres anys que vam començar aquesta aventura amb molta il·lusió, un somni que es va fer realitat aquell 22 de maig en què la ciutadania d’Alcoi van manifestar el seu desig de canvi. Els números donaven la possibilitat de configurar un govern progressista. Després d’onze anys de governs del Partit Popular s’obria una finestra que renovaria aquell aire viciat que es respirava a l’Ajuntament d’Alcoi.

Estefania Blanes.bmp

Estefania Blanes./

Si en un primer moment hi havia algun dubte de la nostra participació en el govern i de la influència que EU podia exercir en ell, a hores d’ara totes s’han aclarit i això he estat en gran part pel treball i el bon fer del company Jordi Tormo.

Jordi, tu has donat una visió plural, dialogant i de consens. Has demostrat que hi ha una altra manera de fer política.

La decisió de compatibilitzar el treball municipal amb la teva activitat laboral, t’obliga a un sobreesforç per arribar al nivell d’exigència i compromís amb EU i amb l’Ajuntament. Hi haurà qui es pregunte perquè ara a tan sols un any del final de legislatura. Però jo que he tingut l’oportunitat de compartir amb tu aquest camí, em faig una altra pregunta, com has pogut arribar fins ací?

Els inicis van ser durs, tres grups molt diferents que van ser capaços de pactar un projecte comú. En aquesta tasca va ser clau la teva participació i aportacions per a l’acord de mínims al que s’arribà.

Un primer obstacle que vas tindre de superar, va ser l’abandonament del govern per part del BLOC, que va obligar al repartiment de les responsabilitats entre un govern de 9 regidors. Assumir més àrees de gestió no va suposar una minva en la gestió i en els resultats. No crec que hi haja ningú que puga dir que no ha rebut atenció o resposta per la teva part. Això ho has aconseguit a costa de robar més temps si cap a la teva vida privada i a la teva dedicació laboral.

El que sempre quedarà serà l’empremta que has deixat amb el teu pas per l’ajuntament d’Alcoi. Com l’orgull que has de sentir d’haver tingut l’oportunitat de saldar un deute que la ciutat d’Alcoi tenia amb el que tu anomenes el teu “pare intel·ectual”, l’Ovidi. Un merescut homenatge que has pogut oferir a referents culturals, humans i socials com el mateix Ovidi, Vicent Andrés Estellés, Isabel-Clara Simó, Paco Aura o el col·lectiu gitano en la figura de Juana Moreno “La Canastera”, donant a conèixer a la ciutadania una part de la seua història. En aquest mateix sentit has organitzat una sèrie de xerrades que han acostat als alcoians els problemes que es pateixen en diferents punts del món.

El nostre entorn natural té un millor aspecte després de les diverses actuacions de neteja, adequació i millora que s’han dut a terme. Això combinat amb la multitud d’activitats organitzades des de la regidoria de medi ambient, han fet que coneguem i aprenguem a estimar i cuidar el nostre paratge natural, que és un dels nostres béns més preciats. I com no, també la tasca més tècnica realitzada baix la teva direcció com són, per exemple, l’aprovació del Pla d’Acció d’Energia Sostenible, del Pla d’Acció Local de Medi Ambient o del Pla Especial del Racó Sant Bonaventura.

Però no vull que açò sone a carta de comiat perquè no ho és. El projecte que has iniciat segueix endavant, és un treball que es reflecteix en la teva persona però que com és habitual en Esquerra Unida és un treball de tot un equip. Pel que no té perquè haver cap ruptura sinó un punt i seguit. Canvien les persones però no l’objectiu, treballar pels nostres veïns. Tampoc és ni molt menys un allunyament amb l’organització ja que com tu mateix has manifestat seràs l’encarregat de coordinar el treball i l’elaboració del proper programa electoral municipal d’Esquerra Unida.

Crec que parle tant en nom dels companys d’EU, com dels socis de govern quan dic, BONA TASCA!

I espere que en el teu treball sàpiguen valorar l’esforç i la decisió tan important que has hagut de prendre.

Perquè en Esquerra Unida la persona no és l’important, però les persones són importants.

PER TOT AIXÒ, GRÀCIES.

Font: Estefania Blanes León

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *