foradia ivace

Cues per visitar el Castell de festes

Vora 2.500 visitants han passat pel castell de festes en la primera setmana d’obertura. Al llarg del mes de maig també estarà obert a les visites.

castell festes alcoi

El castell de festes és el nou atractiu turístic que ha estat molt visitat./ lesmuntanyes.com

En la seua primera setmana d’obertura al públic el castell de festes de Moros i Cristians ha acollit ja a aproximadament 2.500 visitants: 1.500 xiquets i xiquetes i un miler d’adults.

El fet d’haver habilitat la infrastructura per a que siga visitable ha suposat tot un èxit de públic, donades les dades de què ja disposa la Regidoria de Festes. Davant aquesta acollida, cal subratllar que el castell romandrà obert a les visites durant el mes de maig, i ja s’està elaborant un calendari especial de visites concertades dels centres educatius de la ciutat.

Tal i com ha explicat el regidor de Festes Jordi Martínez, “des de l’Ajuntament ens sentim molt satisfets per la resposta que està tenint aquesta iniciativa, perquè creiem que a més d’afegir una nova oferta lúdica i d’oci a la ciutat durant aquests dies, els alcoians tenen per primera vegada al seu abast aquest patrimoni que suposa el castell dissenyat per Fernando Cabrera fa més d’un segle. De cara a propers anys, a més, tenim previst anar incloent nous elements que facen atractiva la visita fins i tot al públic que ja ha conegut el seu interior, de forma que aquesta visita al castell acabe constituint-se en una activitat més dels dies previs a l’arribada de la festa de Moros i Cristians”.

S’ha d’indicar que la visita inclou la projecció d’un breu documental sobre la història del castell i un clip que mostra el procés de muntatge, i a més els visitants tenen oportunitat d’admirar algunes fotografies clàssiques, dissenys festers i altres elements relacionats amb la infrastructura. Cada xiquet que visita el castell, a més, rep com a obsequi un retallable dissenyat expressament per a l’ocasió per la companyia alcoiana Sis Porquets.

Font: Ajuntament Alcoi


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *