foradia subscriutegrat

Festes de Moros i Cristians a Muro

Des d'el divendres 9 de Maig fins el 12 de Maig 2014. També es realitza el trasllat de la Verge des de la seva ermita fins al temple parroquial on roman una setmana per a la seva veneració. De fet, el cap de setmana següent, conegut com “La Pujà”, és cridat així perquè la imatge de la patrona és pujada de nou a la seva Ermita on romandrà la resta de l'any.

cartell muro

Les Festes de Moros i Cristians de Muro, es celebren en honor a la Mare de Déu dels Desemparats durant el segon cap de setmana del mes de Maig 2014. La Trilogia festera d’enguany a Muro començarà el divendres dia 9 de maig amb “La Vespra”, el dia 10 amb “La Baixa”,  el 11 de Maig dia de la Patrona la Mare de Déu dels Desemparats, i fins el dilluns 12 de Maig que es celebraran “els Trons”. La majoria dels actes, com les entrades mores i cristianes cada any son més visitades pels pobles de l’ entorn, podeu consultar el  Programa d’Actes Festes Muro 2014.

Una altra de les característiques de la festa moro i cristiana murera són les mítiques Ambaixades Cristiana i Mora, que s’escenifiquen per conquerir el castell de la vila per les hosts dels dos bàndols, quedant victoriós l’exèrcit cristià del castell.

No podem oblidar la “Ambaixada del Tonell”, una ambaixada humorística que es representa des de fa molts anys per les filaes Plana i Mare de Déu. Aquest diàleg transcorre a la plaça entre dos interlocutors; el Moro discuteix a lloms d’un ruc i el Cristiano ho fa damunt d’un Tonell. Durant la discussió es fa esment a festers i expressions pròpies de la localitat, la qual cosa provoca les riallades del públic assistent.

El tercer cap de setmana es denomina “La Pujà”, ja que es procedeix al trasllat de Verge a la seua ermita, concloent les festes de Moros i Cristians Les Festes de Muro de l’Alcoi són sens dubte de les més antigues que es coneixen, ja que des de finals del s. XVIII se celebren.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *