foradia subscriutegrat

Baixa l’atur durant la campanya de nadal a Alcoi i Muro, puja a Ibi i Onil

• 104 persones aturades menys a Alcoi respecte del mes de desembre. La taxa de desocupació se situa, així, en 5.419 • En el municipi d'Ibi, l'atur ha augmentat en 128 persones respecte del mes anterior, situant-se la taxa de desocupació en 2.147.

104 persones aturades menys a Alcoi respecte del mes de desembre. La taxa de desocupació se situa, així, en 5.419, sent el municipi on l’atur ha experimentat un major descens de les comarques del voltant durant la campanya del nadal. Així es desprén de les dades de l’atur publicat pels serveis públics d’ocupació, SERVEF.

Muro d’Alcoi ha sigut altre dels municipis de la comarca on s’ha produït un descens, en concret la taxa de l’atur ha baixat en 36 persones, quedant un total de 664 desocupats.

Per contra, en el municipi d’Ibi, l’atur ha augmentat en 128 persones respecte del mes anterior, situant-se la taxa de desocupació en 2.147.

Un altre dels municipis de la comarca on s’ha produït un augment és Onil on la taxa de l’atur ha pujat en 38 persona amb una taxa de desocupació de 581.

Cal assenyalar que el mes de desembre és un mes favorable per a la creació d’ocupació per la campanya de nadal, segons comuniquen des d’UGT, sindicat que insisteix en la precarietat i temporalitat en la contractació.

Per açò, reclama “un pla de xoc per a impulsar la contractació laboral i l’ocupació, especialment dels col·lectius en pitjors condicions, és a dir, parats de llarga durada, joves i treballadors sense formació. Insistim a assegurar el millor ús dels recursos i la inserció dels aturats. Així com la necessitat de reposar els drets dels treballadors i treballadores i derogar en la reforma laboral de 2012, que només ha aconseguit degradar les condicions laborals”.

No es pot oblidar que la millora de la qualitat en l’ocupació en aquest context és fonamental “per al sosteniment de la recuperació del consum i de l’economia en el seu conjunt”. D’igual manera, “mantenir un creixement de la demanda interna només serà possible si milloren els salaris”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *