foradia cdturisme

Presentació a Alcoi “Arxipèlag”

Presentació del llibre "Archipiélago/Arxipèlag" de Jordi Botella i J.A. Climent Fullana. Dimecres 14 de maig a les 19.30 hores, tindrà lloc al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi.

Amb Jordi Botella

Jordi Botella i Mercè Climent./ lesmuntanyes.com

Presentació del llibre el pròxim dimecres 14 de maig a les 19.30 hores, tindrà lloc al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi la segona presentació del llibre “Archipiélago/Arxipèlag” (Germania, 2014) de Jordi Botella i Joan A. Climent i Fullana. El llibre és una reedició del poemari original “Archipiélago” que es publicà fa 36 anys en l’editorial Lindes, ara, però, en versió bilingüe valencià-castellà, traduïda per Mercè Climent. La Presentació a càrrec de Gustavo Cardenal, Intervindran Jordi Botella (autor) i Mercè Climent (traductora i filla de J.A. Climent i Fullana) i recitaran poemes Juli Cantó i Rosanna Espinós (actors). Al final de l’acte se servirà un piscolabis.

Sinopsis llibre: “Archipiélago” és un joc al qual s’enfrontaren dos poetes adolescents, Joan Antoni Climent Fullana i Jordi Botella, fascinats per Octavio Paz i pels misteris de l’amor. Com tots els jocs  hi hagué innocència a l’hora de temptar l’atzar del poema; sobretot, però, hi hagué gosadia per acarar aquell univers literari sense massa prevencions .

Quaranta anys després pot dir-se que en aquells versos encara batega el mateix esperit encés i el mateix atreviment a l’hora d’acarar el llenguatge dels cossos amb l’embranzida que els nàufrags ataüllen l’horitzó enmig de l’oceà.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Una resposta de Presentació a Alcoi “Arxipèlag”

  1. […] Mercè Climent. Alcoi (l’Alcoià), 1981. Fins el moment ha publicat les novel·les Lina Panxolina i el quadern màgic (Bullent, 2010), Somiant amb Aleixa (Bromera, 2011), guardonada amb el XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida, Marc i el poder sobre el temps (Onada, 2013) i, recentment, La flauta màgica (Vaixell de vapor, 2014). Ha publicat, a més, alguns relats en llibres conjunts com ara Els primers gestos del verd, inclòs en el llibre “La rosa de Paper” (Ed. Florida, 2010), Amor de vidre, en “La rosa de paper” (Ed. Florida, 2012) o Temps d’oliva (Universitat de València, 2010). Ha participat en l’antologia de joves narradors dels Països Catalans Els caus secrets (Ed. Moll, 2013) amb el relat Tres dissabtes abans de Limerick; en l’antologia poètica Nova poesia alcoiana. Poemes entre telers (Ajuntament Alcoi, 2013) amb el recull de poemes que porta com a títol “Haver viscut ací”; i en el llibre/CD musical Llenya Prima (Phonos, 2013) amb el poema Seré mar. Ha traduït al català el llibre Archipiélago, de Jordi Botella i J.A. Climent Fullana. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *