foradia subscriutegrat

Esmorzar de sobaquillo a la Via Verda

La jornada s’encetarà amb un esmorzar popular, i des de Medi Ambient es convoca als participants a portar l’entrepà de casa, mentre que la beguda i les olives corren a càrrec de l’organització. El lloc de trobada serà l’àrea de descans a l’inici de la Via Verda a Batoi.

Cartell Via Verda event 02_1El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha convocat per a aquest dissabte 17 de maig a partir de les 9.30 hores una jornada oberta per a conèixer les normes d’ús i comportament de la Via Verda. La jornada s’organitza conjuntament amb tres clubs esportius els membres dels quals són usuaris habituals d’aquesta popular ruta verda: Club Atletisme Alcoi, Poc a Poc i ONSEN Runners.

La jornada s’encetarà amb un esmorzar popular, i des de Medi Ambient es convoca als participants a portar l’entrepà de casa, mentre que la beguda i les olives corren a càrrec de l’organització. El lloc de trobada serà l’àrea de descans a l’inici de la Via Verda a Batoi, on a més s’instal·larà un panell informant de les normes d’ús protagonitzat pels personatges de còmic Pau i Pebrella, creats per Jordi Peidro a instàncies del Departament de Medi Ambient per tal de donar difusió a les diferents iniciatives d’aquesta àrea municipal. De fet, els assistents a aquesta activitat rebran com a obsequi el segon lliurament de Les Aventures de Pau i Pebrella, en aquesta ocasió dedicat precisament a la Via Verda, després de la primera edició d’un còmic sobre el Dia de l’Arbre.

Les normes a difondre són les que recull l’Ordenança reguladora de l’ús i funcionament de la Via Verda d’Alcoi, i apunten a la obligatorietat de portar els gossos nugats i de retirar els seus excrements; l’ús compartit de tot l’ample de la via entre excursionistes, ciclistes i passeig a cavall amb prioritat sempre per a vianants, mentre que la part asfaltada és per a ús de persones amb cadira de rodes o carros de xiquets; l’obligatorietat de que les bicicletes no superen mai els 20 km/h, la recomanació de caminar o córrer en parelles evitant ocupar l’ample en grups nombrosos; o la prohibició de deixar residus, transitar amb vehicles motoritzats, acampar o encendre foc, entre d’altres.

A més, al còmic que es repartirà entre els assistents hi figura un plànol amb el traçat i els diferents punts d’interés de la zona. El regidor de Medi Ambient Paco Agulló subratlla que la iniciativa naix a partir de les reunions celebrades amb grups d’usuaris de la Via Verda: “Ja fa temps que estem mantenint contactes periòdicament amb usuaris de la Via Verda, perquè es tracta d’una ruta molt popular, molt atractiva i tremendament valuosa per als ciutadans d’Alcoi i la comarca, ja que són milers els que setmanalment la transiten. I vam trobar en falta més informació sobre les normes d’ús, recollides en una ordenança, perquè de vegades es creen determinats conflictes entre els usuaris. Per tant, creiem que és interessant instal·lar un panell amb les normes, i alhora difondre entre la gent de totes les edats, però especialment entre els més joves, aquestes consideracions que s’han de tindre en compte a l’hora de fer ús de la via. Volem donar les gràcies als clubs que han col·laborat amb nosaltres per a portar a terme aquesta iniciativa, i a tots els alcoians i alcoianes que ens ajuden a preservar aquesta ruta verda incomparable”.

Font: Ajuntament Alcoi, Medi ambient


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *