foradia cdturisme

Gastronomia i tallers per a persones majors

A partir d’aquest dilluns Benestar Social i l’Institut de Batoi organitzen tallers cognitius i jornades gastronòmiques per a majors. La Setmana Gastronòmica començarà el dilluns 19 al mateix que l’inici dels tallers cognitius.

cogitivo

Gastronomia i Tallers Cognitius./

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcoi i l’Institut de Batoi han organitzat diferents activitats destinades a les persones majors de la ciutat. Tallers cognitius i jornades gastronòmiques seran els protagonistes durant la setmana en els centres de majors. Els alumnes del cicle formatiu de Restauració de Batoi col·laboraran en la Setmana Gastronòmica que recorrerà diferents centres de majors de la ciutat per a elaborar menús en què es combinen els coneixements dels estudiants amb les receptes de tota la vida que coneixen les persones majors. El menjar que s’elabore serà després degustat pels participants de la jornada.

La Setmana Gastronòmica començarà el dilluns 19 en el Centre de Majors La Plaça; el dimarts es realitzarà en el Centre de Majors Oliver, mentre que el dimecres serà el Centre de Majors de Batoi el que albergue esta activitat. La setmana continuarà amb una jornada en la Unió de Pensionistes Serpis Alcoi el dijous i es clourà amb una última cita el divendres 23 en el Centre de Majors Zona Nord.

Aroa Mira./

Aroa Mira./

El 19 de maig serà també la data d’inici dels tallers cognitius que impartiran els alumnes de 1r curs de grau mitjà de Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència fins al dia 26. Unes activitats que pretenen fomentar el desenvolupament i la promoció de les funcions cognitives de les persones majors. Els tallers plantejaran un conjunt de pautes i activitats perquè els participants exerciten els seus processos cognitius (atenció, memòria, percepció, orientació…) i interioritzen pautes que contribuiran a millorar la seua qualitat de vida. La metodologia utilitzada, del tipus generacional, permetrà a l’alumnat una aproximació a l’àmbit laboral i a les persones majors participar d’un espai de trobada i formació.


Les dues activitats organitzades junt amb l’institut de Batoi permeten dotar de formació i entreteniment a un col·lectiu tan important com és el de persones majors i posar-los en contacte amb joves, fent d’aquestos tallers una trobada intergeneracional en la que el contrast d’edat suposa un gran enriquiment per a ambdues parts. A més, és important per als alumnes aquest acostament al món laboral que els espera després d’acabar els seus estudis” ha declarat la regidora de Benestar Social Aroa Mira.

Font: Ajuntament Alcoi, Benestar Social


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *