foradia subscriutegrat

Concentració de protesta contra la “Llei Mordassa”

El proper dimarts dia 30 de juny, la PAH i altres forces polítiques i socials d'Alcoi han convocat una concentració de protesta contra la "Llei Mordassa" • Els insults a policies se sancionaran amb multes entre 100 i 1.000 euros i als periodistes els prohibeix enregistrar les actuacions policials

manifestacion guanyemLa concentració contra la “Llei Mordassa” tindrà lloc a les 20h. del dimarts dia 30 de juny, a la Plaça d’Espanya. Cridem a tots els alcoians a participar d’aquesta concentració en defensa del pacific dret de manifestació. Amb aquestes lleis es pretén substituir la norma vigent des de 1992. El govern del PP, utilitzant la majoria absoluta de què goja, va aprovar el 21 de maig en el Congrés. 

A les 00.00 hores del dimecres que ve 1 de juliol de 2015 entraran en vigor la Reforma del Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana, popularment coneguda com a “Llei Mordassa”, lleis que sancionen, prohibeixen i criminalitzen pràctiques tan normalitzades com parar un desnonament o assistir a una persona sense papers. Lleis que castiguen la pobresa, la solidaritat i la protesta.

El Consell Ciutadà de PODEM-Alcoi, s’adhereix a la convocatòria d’aquesta protesta perquè “compartim plenament el rebuig més absolut d’una llei promoguda pel Partit Popular que no té altra intenció que la de limitar i dificultar els legítims actes de protesta que estan emparats per la Constitució Espanyola i la Declaració Universal dels Drets Humans”.

Amb la llei mordassa del Govern del PP  (llei de “Protecció de la Seguretat Ciutadana”) els insults a policies se sancionaran amb multes entre 100 i 1.000 euros i als periodistes els prohibeix enregistrar les actuacions policials. La col·locació de pancartes o adhesius o fer pintades a edificis públics també comporten multa a partir de 600 euros.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *