foradia subscriutegrat

A la Llotja Sant Jordi “El vol del gat” d’Antoni Miró

'El vol del gat' de l'escriptor, professor i ex-ministre de cultura cubà, Abel Prieto. La coreògrafa alcoiana Sol Picó és la protagonista de les 27 obres dedicades a cadascun dels capítols del llibre. del 27 de Maig al 31 de Juliol a la Llotja Sant Jordi d'Alcoi.

vol del gat

El pròxim dimarts 27 de maig a les 19h. obrirà i fins al 31 de Juliol 2014 estarà al públic l’exposició a l’espai Llotja Sant Jordi d’Alcoi El vol del gat”  del pintor Alcoià Antoni Miró, obra inspirada en una novel.la d’Abel Prieto escriptor, professor i exministre de cultura cubà, va retratar també a la ballarina l’alcoiana Sol Picó, on el seu cos és part expressiva de les 27 obres dedicades a cadascun dels capítols del llibre, El vol del gat. Es podrà visitar en horari de dimarts a dissabte de 17.30 a 20.30 hores i diumenges de 11.30 a 13.30 hores.

Una interessant proposta cultural que fusiona literatura, pintura i dansa entorn de la novel·la

La novel·la “El vol del gat” va ser publicada originalment a l’Havana el 1999. El seu autor, l’escriptor cubà Abel Prieto, ministre de Cultura durant dècada i mitja fins a l’ any passat, traça un fris de la societat cubana contemporània. A partir del text, l’artista alcoià ha realitzat una intertextualitat, amb vint-i-set propostes, que es corresponen amb els capítols que componen la novel·la de Prieto interpretada per la ballarina i coreògrafa, també alcoiana, Sol Picó, per aquesta vegada musa i inspiradora dels llenços. Miró impressiona la reproducció fotogràfica de moviments al nu de la ballarina sobre el llenç i elabora una sèrie inusitada en la seua trajectòria pel que té d’amalgama pictòrica ultrarealista a la fidedigna positura del cos de Picó, retocat amb efectes pictòrics i inserint-hi el seu característic pop art amb el qual genera expressivitat convulsa en les poses obtingudes.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *