foradia subscriutegrat

Alcoi celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

El Passeig de Cervantes acollirà el dijous 5 de maig de vesprada l’activitat central: una jornada lúdica amb tallers i paradetes.

alza tu voz

Alcoi es tornarà a sumar a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb una sèrie d’activitats al llarg dels propers dies, i una celebració central que consistirà a una jornada lúdica al Passeig de Cervantes aquest dijous.

El programa s’inicia diumenge 1 de juny amb les visites guiades al Molinar, que acompanyen a l’edició d’una unitat didàctica sobre aquest brollador, coincidint amb el centenari de la construcció de la cúpula modernista.

Hi ha programades tres visites (a les 9, 9.30 i 10 hores) que estaran guiades pels propis autors de la unitat didàctica: Jordi Acosta, Gabriel Guillem, Begonya Nebot i Gabriel Sanchis, i des del Departament de Medi Ambient s’indica que encara queden algunes places lliures per assistir, sobretot a la primera d’elles, per tant es poden formalitzar encara inscripcions al telèfon 96 553 71 27 i al correu medi_ambient@alcoi.org

La següent cita del programa serà la celebració del propi Dia Mundial del Medi Ambient, dijous 5 de juny.

PrintS’ha preparat per aquest dia una jornada lúdica que es desenvoluparà al Passeig de Cervantes a partir de les 17.30 hores, on hi haurà tallers infantils, conta-contes, i paradetes amb informació i activitats per part de diverses associacions i entitats mediambientals. A més, destaca la presència de l’empresa catalana Guixot de 8, que farà una mostra dels seus jocs d’enginy i habilitat per a menuts i grans, fabricats a partir de materials reutilitzats.

El programa continuarà el divendres 6 de juny amb una jornada d’identificació i seguiment de rates penades, amb una eixida a partir de les 20.30 hores pel riu Riquer coordinada per la Fundació Limne; els assistents han de portar entrepà per sopar, ja que la Regidoria posarà begudes i ‘picaeta’.

Diumenge 8 de juny s’han preparat dues activitats: una visita al mas i molins del Racó Sant Bonaventura per conèixer l’ús de l’aigua i l’economia agrària desenvolupada a la zona, que serà guiada per l’historiador Gabriel Guillem, amb eixida a les 9 hores des de l’àrea de descans de la Via Verda. I una visita al rusc didàctic de la Font Roja coordinada per Salvador Andrés, de l’associació ASAF.

El programa conclou el diumenge 15 de juny amb una jornada de control i seguiment de tortugues pel paratge del Racó Sant Bonaventura-Canalons, també coordinada i dirigida per tècnics de la Fundació Limne.

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló destaca que les activitats conformen un programa variat i interessant “per tractar de difondre els valors relacionats amb el medi ambient i la protecció de la natura al màxim de gent possible. Les activitats tenen com a objectiu principal aprofundir en el coneixement dels nostre entorn, tant des del punt de vista del patrimoni històric i cultural, com des del coneixement de la fauna i flora associades. A través d’aquest coneixement, hom pot acabar per comprendre i estimar el seu entorn i és, a partir d’ací, que s’implica en la seua conservació i millora”.

 

full_dia_medi.cdr

Font: Ajuntament alcoi


Una resposta de Alcoi celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

  1. […] Recordem Dijous 5 de Juny, jornada central a Cervantes Cal subratllar que la següent cita del programa serà la celebració del propi Dia Mundial del Medi Ambient, dijous 5 de juny. El Departament de Medi Ambient ha preparat per aquest dia una jornada lúdica que es desenvoluparà al Passeig de Cervantes a partir de les 17.30 hores, on hi haurà tallers infantils, conta-contes, i paradetes amb informació i activitats per part de diverses associacions i entitats mediambientals. A més, destaca la presència de l’empresa catalana Guixot de 8, que farà una mostra dels seus jocs d’enginy i habilitat per a menuts i grans, fabricats a partir de materials reutilitzats. Des del Departament, a més, s’ha volgut agrair la participació desinteressada dels mòduls de Tècnics d’Animació Sociocultural (TASOC) de l’Institut de Batoi. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *