foradia

Una periodista alcoiana guanya el Reina Sofía

Mireia Pascual és cofundadora de la revista especialitzada en drogodependències i adiccions socials InDependientes, que rebrà el reconeixement basat en 6.000 euros (...)

PremiReinaSofiaMireiaPascual

Mireia i Laura durant el llançament d’InDependientes com a mitjà de comunicació, a l’Àgora d’Alcoi./

Mireia Pascual, periodista alcoiana, ha rebut el premi Reina Sofía per la seua tasca social a la revista especialitzada en adiccions InDependientes, de la qual és cofundadora, junt a la seua colega de profesió i amiga Laura Ibáñez. El guardó, que l’any passat va rebre una peça de TVE, està valorat en 6.000 euros.

La revista InDependientes es va crear fa dos anys. Encara que primer va començar sent un blog i ara ha facilitat els seus servicis i estètica transformant-se en web, la publicació sempre ha estat pendent de les novetats en temes de drogodependència. Actualment el contigut també gira entorn a les adiccions socials, en un món occidental on les dependències augmenten cada dia, sent cada cop més preocupants. A banda de les entrevistes a les autoritats en el tema, trobem reportatges que combinen l’actualitat amb la cultura (“Obra de teatro Tres amigas“), i els avanços més vanguardistes a nivell nacional i internacional, com la peça centrada en el narcotràfic a Colòmbia (entrevista a Alejandro Matos, president de Oxfam Intermón en Colòmbia). Recentment, InDependientes ha viatjat a Dinamarca i a Toledo (amb motiu del naixement de la Confederació d’Alcohòlics, Adictes i Familiars en Rehabilitació), entre molts altres llocs de la geografia.

El 15 de novembre de 2013 InDependientes es va presentar com a mitjà de comunicació a l’espai Àgora, fent coincidir l’event amb el Dia Sense Alcohol. “Tenim més de 30.000 visites des què vam obrir la pàgina web“, assegura satisfeta la periodista alcoiana.

Pascual i Ibáñez rebran el reconeixement en la Zarzuela durant els mesos d’octubre o novembre. “Creiem que serà la mateixa Sofía qui ens entregarà el guardó, perquè ha conservat el títol i el premi porta el seu nom“, intueix la primera. El Premi Reina Sofía és la cara pública de la Fundació per a l’atenció a les toxicomanies de la Creu Roja.

Font: M.Rosella./


subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *