foradia subscriutegrat

Continua el descens de l’atur en les comarques

Una vegada coneguts les dades de la desocupació del mes de maig de 2014, UGT de la Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa fa una valoració de les dades.

empleo

UGT valora el descens de l’atur positivament però sempre cal tenir en compte que ens trobem amb l’inici de la temporada estival que reflecteix un impuls de la contractació és els mesos estivals. Des de la nostra entitat seguim creient que és necessari que el Govern obri un procés de diàleg per aconseguir un Pla de Recuperació Laboral que potencie l’ocupació (especialment en col·lectius més vulnerables), la formació i es garantisca una protecció per la desocupació més àmplia

  • 1) Que en el mes de Maig de 2014 la desocupació, a la comarca de la Muntanya, ha baixat en 556 treballadors/ as aconseguint la xifra total d’aturats de 16.151.
  • 2) L’atur ha baixat fonamentalment a Alcoi amb 186 parats/as menys, seguit d’Ibi amb 98 menys i poblacions com Castalla i Concentaina amb 70 aturats menys en ambdues. Les pujades de la desocupació en aquest mes de maig han estat mínimes sent la població d’Agres on més augmentat amb 4 aturats més que el mes anterior. La resta baixades i pujades han estat mínimes.

A més, cal no perdre de vista dues circumstàncies que enterboleixen el resultat de la desocupació, d’una banda la precarietat en l’ocupació a causa de la temporalitat i per la contractació a temps parcial, i d’altra banda, la transició de l’activitat cap a la inactivitat de part de la població activa en desocupació. Hem de tenir en compte que durant aquest període de crisi l’ocupació a jornada completa ha caigut considerablement, per contra l’ocupació a temps parcial està creixent sobretot durant l’etapa d’austeritat i reforma laboral que els governs han dut a terme des de 2010.

01042014ISMAELSENENTMARTINCARPENA (1)

I. Senent i M. Carpena, secretaris d’UGT i CC.OO./ lesmuntanyes.com

Finalment perquè el contracte a temps parcial no és triat voluntàriament pel treballador, sinó que ve impost. UGT recorda que la reducció del nombre d’aturats també és a causa de la situació d’inactivitat d’aturats que creuen que no van a trobar un treball, com a resultat es dóna un del volum d’aturats.

UGT manifesta la necessitat de creure, amb caràcter urgent, unPla de recuperació laboral per als aturats de llarga durada”, de tal forma que tinguen una oportunitat real, ja que hi ha moltes persones que porten ja més de tres anys en desocupació i és necessari facilitar-los una prestació econòmica o subsidi o oferir-los oportunitats d’ocupació. El sindicat considera que hi ha alternatives i advoca per incrementar la inversió pública per crear ocupació de qualitat, una millora del poder adquisitiu dels salaris i la defensa dels serveis públics entre altres qüestions, doncs s’ha afeblit l’educació, la sanitat i s’ha eradicat l’atenció a les persones dependents.

Font: Ismael Senent Cartagena, Secretario General UGT-PV Muntanya-Vinalopó-Vega Baja.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *