Foradia elgrat

Que hi ha darrere de l’abdicació del rei

per Manel Belmonte Gallego

Per què abdica el Rei justament ara? Molt senzill: després del terratrèmol electoral del 25M i la por canvi de bàndol.

EU-Alcoi-Organització

Manel Belmonte./

El sisme ha sigut molt fort. Ha estremit els fonaments del règim bipartidista, arraconant a la casta i, el més important, ha obligat a prendre urgents decisions als poders fàctics que són els que de debò governen Espanya.
El 25M ha posat contra les cordes als dos partits que han mantingut la monarquia per més de 35 anys. Junts reuneixen menys del 50 per cent de l’electorat, açò significa, ni més ni menys, que en les pròximes eleccions es pot advertir una majoria republicana.

En resum, més val prevenir que guarir. El que acaba de fer la casta política és iniciar un colp d’estat bla. Dic açò perquè un colp d’estat no és ni més ni menys que la maniobra que permet furtar al poble el seu dret sobirà a triar als seus governants i, en primer lloc, al cap de l’estat.
Els comandants civils del colp estan en el PP i el PSOE.

Però no cal equivocar-se, aquesta novíssima forma de colp d’estat recentment està donant els seus primers passos. Aquesta maniobra de “trilero cutre” de la casta pretén passar a l’ofensiva en tots els fronts. Han constatat que la “gran coalició”, entre el PP i el PSOE, s’ha tornat insuficient, per tant els pròxims passos seran l’acord amb CIU i el PNB, amb l’objectiu d’instaurar una Monarquia Federal.
Com era d’esperar acompanyen la maniobra colpista la majoria dels mitjans de comunicació. Són imprescindibles per a legitimar la següent etapa del règim borbònic. Ja escoltem els seus focs d’artifici. En un lloc destacat d’aquest complot estan Juan Luis Cebrián i el grup Prisa. (A la cadena SER se li va veure la ploma. Tenien enllestida, des de fa temps, la peça radial amb el “obituario de l’abdicació” amb els elogis de rigor al monarca de la corrupció).

Estan espantats. Li tenen por al poble. Volen liquidar ràpidament el primer pas aprovant la llei orgànica que permeta la coronació de Felipe al més prompte possible. És tal la crisi del règim que necessiten simular que ve un temps nou.

La següent etapa d’aquest aparent nou temps és la “monarquia federal” per a integrar en el poder a les burgesies nacionalistes de Catalunya i del País Basc.

La gran maniobra de les elits es venia venir. Ho va anunciar la setmana passada el President de la CEOE. Sense embuts de cap tipus Joan Rosell assenyala el full de ruta: “Si vam ser capaços de reformar la Constitució pràcticament en 24 hores, per què no ara? “.

Quin és el significat d’aquesta afirmació? És clar. El més probable és que una nit d’agost (igual que ho va fer Zapatero fa tres anys amb l’article 135 de la Constitució) s’aprova a esquena del poble una reforma constitucional que assegure un nou ”consens” amb l’objecte de perpetuar en el poder als mateixos que ens han portat a aquest desastre. Lògicament tot es farà al marge del sobirà en una democràcia, és a dir, el poble.
Aquesta és “la madre del cordero”. Allí està la clau del colp d’estat bla. El que pretén la casta amb l’abdicació del Rei és conjurar, abans que siga massa tard, l’obertura d’un procés constituent. Es tracta d’impedir que el poble, únic titular de la sobirania, s’expresse democràticament.

Més enllà dels seus gastats discursos la casta és profundament antidemocràtica. Les seues desesperades maniobres estan destinades a furtar al poble la possibilitat de construir una autèntica democràcia participativa.
A partir d’avui l’escenari polític ha canviat radicalment. El primer dany col·lateral el patiran els independentistes catalans que veuran com els seus desitjos de sobirania es negocien al marge de la voluntat popular. El segon impacte el patirà el PSOE: la seua corrupta cúpula trairà una vegada més als seus militants de base, que són republicans de cor.

El que ve ara és una intensa campanya mediàtica per a edulcorar el colp. No obstant açò el putsch de la casta no ha acabat. Està en ple desenvolupament. Encara necessita d’un temps per a consolidar-se i imposar-se íntegrament.

Açò significa que la pilota està en la nostra teulada. Hem de recuperar l’ofensiva. S’han d’acabar les mitges tintes que ens faran plorar en el futur el que no defensem avui. Cal creuar-se en el camí dels colpistes. De partida, hem d’eixir amb tota la força possible al pas de la coronació de Felipe. Serà un rei imposat per parlamentaris que avui representen una minoria de la població.

La mobilització social unitària és més urgent que mai. Si no actuem amb la contundència suficient les reformes que han imposat el PP i el PSOE seran amb prou feines el començament d’una vertadera dictadura neoliberal.

Els poders fàctics han declarat la guerra a la sobirania popular. És hora de plantejar-se amb tota serietat una estratègia rupturista que envie a les escombraries de la història a la casta i a tots els de la seua mena. 

Font: Membre del Consell Polític d’EU l’Entesa.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *