foradia cdturisme

Reflexió al voltant del futur en la Formació Professional

Jornada per a reflexionar sobre el futur de la Formació Professional. L’Àgora acull un fòrum amb participació d’empresaris, centres de formació, sindicats, Cambra de Comerç i tècnics d’educació.

Exif_JPEG_PICTURE

El divendres 6 de juny de vesprada l’Àgora va acollir la ‘I Jornada de reflexió sobre el futur de la formació professional’, una cita en què participaren tots els agents implicats en la formació professional, organitzada conjuntament per la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi i per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

La jornada  es va estructurar al voltant de dues meses de diàleg:

Una primera anomenada Una visió en tres dimensions de la formació professional’, en què participen el president de FEDAC, Pablo de Gracia, el vicepresident de l’Associació Estatal de Centres de FP, Mariano Monzó, el president de l’Associació Internacional de Ciutats Xarxa FP, Salvador Almenar, i el director del CEIPFP Canastell de Sant Vicent, Carlos Navas.

La segona mesa porta per títol ‘Formació professional per l’ocupació, present i futur’, i comptarà amb la secretària general de les Comarques Centrals de CCOO-PV, Manuela Pascual, la secretària general de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Julia Company, el president de la Federació Valenciana d’Empreses d’Economia Social Miguel Millana, i el president de l’Associació Estatal de Centres de FP Joan Sarrión. Finalment, hi haurà una ponència de l’exdirector de Formació Professional del Ministeri d’Educació Miguel Soler, que servirà com a cloenda de la jornada.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia va destacar que aquesta jornada té com a objectiu fer una anàlisi acurada, real i actual de la formació professional, per tal de contribuir entre tots els agents implicats a millorar-la de cara al futur: “La Formació Professional és una important via formativa per a futurs professionals i emprenedors, ja que els forma en competències tècniques i personals i els prepara per al món laboral. Analitzar l’estat d’aquest ensenyament, reflexionar sobre ell i detectar les millors estratègies que s’ha de seguir per a impulsar-lo en les nostres comarques és l’objectiu d’aquesta jornada que comptarà amb grans professionals i de la que esperem siga un èxit”.

La jornada era completament oberta per a tots els interessats que vullguen assistir: professors, mares i pares d’alumnes, empresaris, equips directius dels centres o també alumnes o futurs alumnes de formació professional.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *