Foradia ajualcoitel

Cuidar els nostres animals és una obligació

Associacions de veïns i Societat Protectora col·laboren en la difusió Campanya de conscienciació i informació sobre la higiene dels animals.

CAMPA„A_ANIMALS.cdr

S’ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació sobre higiene relacionada amb els animalers, una acció en la que col·laboren entitats veïnals i Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi, a més d’aquelles associacions i col·lectius interessats a fer-ne difusió.

La campanya de la Regidoria de Salut Pública consisteix a la impressió i difusió de cartelleria al voltant de les obligacions dels propietaris d’animals de companyia; aquests cartells seran col·locats a les zones on hi ha presència constant de veïns i veïnes que passegen els seus animals, i a més s’acompanyarà d’accions informatives per part de les pròpies entitats col·laboradores. En aquest sentit, cal destacar la tasca que porta a terme la Societat Protectora, que realitza al llarg de l’any diferents campanyes a peu de carrer per oferir informació als propietaris de gossos sobre qüestions relacionades amb la normativa de tinença d’animals i la higiene i la cura dels gossos.

A banda de la cartelleria i de les accions informatives, cal destacar que l’Ajuntament ha destinat a dos agents de la Policia Local dels torns diürns a la vigilància i control dels problemes relacionats amb els animals de companyia. Sobretot, la seua tasca se centra en la vigilància dels gossos considerats potencialment perillosos que passegen solts o sense boç, i aquesta tasca es porta a terme principalment als parcs i zones verdes. A banda, també vigilen que els propietaris retiren les deposicions dels gossos de la via pública, i com a resultat d’aquestes accions s’ha tramitat la primera sanció per aquest motiu en l’any 2014.

Tal i com explica la regidora de Salut Pública Estefania Blanes, “som conscients de que una de les principals incomoditats per a la ciutadania és la presència d’excrements a les voreres, i tant des de la Regidoria de Salut Pública com des de la de Seguretat fem el que està a la nostra mà per evitar aquest problema. Primerament hem d’agrair a la immensa majoria de propietaris de gossos que es preocupa de recollir les deposicions la seua col•laboració amb la higiene pública; i s’ha de comprendre que els incívics que no netegen els excrements, no ho fan davant d’agents de la Policia Local, de forma que no resulta gens fàcil eradicar el problema. De qualsevol forma, confiem a que tothom arribe a comprendre que la ciutat és de totes i tots, i entre totes i tots hem de contribuir a que es mantinga neta i saludable, per tant esperem que la conscienciació funcione i no haguem d’arribar a sancionar més que en casos greus”.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *