foradia subscriutegrat

En solidaritat amb els presos palestins en vaga de fam

EUPV denúncia la situació inhumana dels presos i preses palestins. EUPV, en col·laboració amb l’Associació de solidaritat amb el poble palestí UNADIKUM, dóna suport als presos i preses palestins que estan en vaga de fam, en protesta per les detencions administratives d’Israel.

palestina

El darrer 24 d’abril, els 186 presos palestins, 9 d’ells del Consell Legislatiu, retinguts sota la denominada “detenció administrativa” van iniciar una vaga de fam indefinida en les presons de l’Estat d’Israel. 

L’Estat d’Israel, utilitza les “detencions administratives” per empresonar, sense càrrecs ni judicis previs, als palestins i palestines. L’exercit d’Israel, sota el resguard de l’Ordre Militar 1226, pot detenir a una persona durant un termini de fins a 6 mesos i prorrogar-lo il·limitadament. A dia d’avui, continuen segrestats sense càrrecs, sense dret a assistència jurídica i sense saber durant quant de temps es mantindrà aquesta situació il·legal.

 Davant d’aquesta situació, que atempta contra els drets humans, els 186 presos palestins continuen secundant una vaga de fam col·lectiva que van començar fa pràcticament 2 mesos. Per evitar-ho, l’Estat d’Israel està prenent mesures al respecte. Traslladar-los a diferents presons per evitar la seva unitat de lluita, tancar-los en cel·les d’aïllament, impedir-los l’accés a l’aigua i a la sal i subministrar-los aigua contaminada.

Al mateix temps, i en solidaritat amb els seus companys, uns 5000 presos i preses palestins ja s’han sumat a un desdejuni temporal. Anteriorment, Aymaan Atabeesh y Adnan Sahaytah, ja havien iniciat una vaga de fam similar que els està portant cap a una situació de salut crítica.

er aquests motius i en suport a aquesta reivindicació, Marina Albiol, diputada d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, denuncia les detencions il·legals dutes a terme per l’Estat d’Israel, i afirma, que es fa imprescindible acabar amb aquesta pràctica habitual. També fa una crida a la Comunitat Internacional, per a què es posicionen davant la situació inhumana dels presos i preses palestins.

Al mateix temps, Cristian Santiago, coordinador d’Alcoi de l’Associació UNADIKUM, afegeix que un Estat que es sustenta en la violència, la tortura i l’extermini no pot tenir el suport de la Comunitat Internacional. Per això, considera imprescindible que la societat civil sigui coneixedora d’aquesta situació per a que pressionin als seus governs a trencar les possibles relacions bilaterals amb l’Estat d’Israel.

EUPV, en col·laboració amb l’Associació de solidaritat amb el poble palestí UNADIKUM, dóna suport als presos i preses palestins que estan en vaga de fam, en protesta per les detencions administratives d’Israel.

Font: Esquerra Unida


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *