foradia subscriutegrat

Segueix la neteja contra incendis mentre s’incorporen els voluntaris

Dilluns comença el programa de voluntariat mediambiental amb més de 60 inscrits. Medi Ambient i els propietaris de Montesol col·laboren per fer una faixa contra incendis.

via verda neteja

Neteja contra incendis en Via Verda./ lesmuntanyes.com

 

La comunitat de propietaris de la Urbanització Montesol, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, ha executat una faixa de prevenció d’incendis a l’interior de la urbanització. Aquesta actuació se suma a l’obertura d’una faixa auxiliar perimetral que fa alguns mesos van fer les Brigades Rurals d’Emergència en el vessant nord de la mateixa urbanització, i en conjunt aquestes actuacions estan contemplades dins el Pla Local de Prevenció d’Incendis d’Alcoi impulsat des del Departament de Medi Ambient, el qual recentment ha estat aprovat pel Ple Municipal.

A més d’aquesta intervenció, al llarg d’aquestes setmanes s’estan portant a terme tasques de neteja i desbrossament de solars i terrenys municipals a tota la zona de l’explanada del ferrocarril, entre l’estació de Renfe i Batoi (al llarg de ‘la via’), en el que es denomina ‘interfície urbano-forestal’, solars que fiten amb sòl no urbanitzable i que poden posar en perill, per tant, la forest del Preventori-Mariola i també les zones habitades properes: Colònia d’Aviació, el Romeral, Caseta Català, Horta Major, Caseta Mascarelles i la zona del bulevard fins l’estació de tren i les seues immediacions. També s’han fet treballs a la zona del Barranc de Trencacaps, Batoi, a la Via Verda (entre Batoi i el Poliesportiu Francisco Laporta), i en propers dies començaran a Gormaget i a altres solars municipals a diferents indrets de la ciutat. Aquestes feines d’eliminació de vegetació resseca estan realitzant-se mitjançant empreses subcontractades i amb una brigada forestal composada pel capatàs de Medi Ambient i tres alumnes en pràctiques de l’Escola de Capatassos de La Malvesia  de Llombai.

Juntament amb els treballs sobre el terreny, s’ha de destacar que aquest mateix dilluns s’inicia el Programa de Voluntariat Mediambiental en prevenció d’incendis, que com es va indicar enguany s’ha avançat dues setmanes degut a les circumstàncies meteorològiques, que incrementen el risc d’incendis forestals al nostre territori. Des del Departament s’ha subratllat que la inscripció ha estat molt alta, amb 63 inscrits una vegada tancat el període per inscriure’s. Dilluns mateix tindrà lloc la reunió de coordinació del programa, i s’iniciarà el curset de formació dels voluntaris participants, en un programa que es desenvoluparà fins al 29 d’agost.

Voluntaris Medi Ambient 1

Segons destaca el regidor de Medi Ambient Paco Agulló,estem molt satisfets de la resposta ciutadana en quant a la inscripció de voluntaris, ja que hem passat dels vora 40 de l’any passat a més de 60 aquesta campanya. Tots els indicadors, i evidències ja n’hem tingut, ens fan pensar que serà un estiu dur i perillós en quant a incendis forestals, i  per tant des del Departament estem treballant per previndre i intentar evitar al màxim els riscos de propagació de possibles focs. De qualsevol manera, una vegada més fem una crida a la ciutadania per a que actue amb la màxima cura i atenció possible, per així evitar problemes que poden tindre conseqüències molt greus per al nostre valuós entorn”.

Cal recordar que l’objectiu del voluntariat ambiental municipal és complementar les tasques en matèria de vigilància i control dels incendis forestals que desenvolupen les diferents administracions competents en la matèria. La coordinació de la campanya es fa des del Departament de Medi Ambient en estreta col·laboració amb Protecció Civil. Enguany s’establiran dos punts de vigilància fixa: un a la torreta de vigilància de la forest pública de Sant Cristòfol, junt al Projecte Canyet, i altra a Sant Antoni, prop de l’ermita. També s’establiran dos punts de vigilància mòbil: un amb bicicleta al recorregut de la Via Verda d’Alcoi i Racó de Sant Bonaventura-Canalons, i un altre amb vehicle motoritzat que cobrirà altres zones del terme municipal.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *