lasarga ajualcoitel

La mentida del colesterol

• En Espanya més del 50% de la població té nivells elevats de colesterol • Les grans farmacèutiques volen demostrar que les malalties cardiovasculars estan relacionades amb nivells alts de colesterol • Les grans multinacionals farmacèutiques rendeixen comptes davant dels seus inversors

la_mentida_del_colesterol

En Espanya més del 50% de la població té nivells elevats de colesterol i d’estos més de la meitat pren fàrmac per regular-lo, sobretot estanines (el producte farmacèutic més venut del món) Les grans farmacèutiques volen demostrar que les malalties cardiovasculars estan relacionades amb nivells alts de colesterol, quan estudis recents desmetixen que la inflamació de les arteries estiga relacionada amb aixó.

D’altra banda, no s’estan tenint en compte els efectes secundaris que produïxen les estanines com insuficiència cardíaca, dolors musculars, pèrdues de memòria o malalties hepàtiques. A més, les estanines  Tenen un baix percentatge d’eficàcia contra la regularització dels nivells de colesterol. I el seu ús ha d’anar acompanyat de suplements ja que disminuïx considerablement el coenzim Q10, responsable d’aportar energia als músculs. Si decidixes buscar per internet respecte d’això et vas a escandalitzar dels nombrosos estudis d’universitats de tot el món que avalen esta teoria.

En la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia, Petursson 2012, va publicar un seguiment a 57.087 noruecs d’entre 20 i 74 anys d’edat durant 10 anys. Va trobar que el colesterol baix augmenta la mortalitat i que de cap mode hi ha una associació lineal entre els nivells plàsmics de colesterol i les malalties cardiovasculars. Horwich en la UCLA va investigar la relació entre els nivells de colesterol plàsmic i el risc de fallada cardíaca veient que els nivells de colesterol alt es van associar amb els majors índexs de supervivència i millor pronòstic, mentres que els nivells més baixos van ser els que pitjor pronòstic i pitjor taxa de supervivència van mostrar.

I és que es pot guanyar diners a costa de gent sana fent-la pensar que està malalta. D’alguna manera les companyies farmacèutiques esponsoritzen malalties.  I les xifres respecte d’això són esgarrifoses, d’acord amb un estudi publicat en 2004 del Dr. Tuffs en la prestigiosa revista mèdica ‘British Medical Journal’, es van trobar que només el 6% de les afirmacions que realitza la indústria farmacèutica sobre els seus productes en campanyes publicitàries són afirmacions amb base científica, trobant que el 94% no tenen evidència científica que ho sustente. Per la seua banda la ‘Journal of the American medical Association’ va publicar que les farmacèutiques gastaven de mitja uns 10.000 euros a l’any en cada metge per a convèncer-los que venguen els seus fàrmacs, que són més diners que els que dediquen a investigació.

Com a dada curiosa, en EE.UU, entre 1992 i 2003, l’abús de fàrmacs prescrits per metges va créixer 5 vegades més del que ho va fer el consum de cocaïna.

En definitiva, açò no és més que un article d’opinió, cadascú fa amb la seua salut el que vol i considera. Tampoc sóc professional sanitària per a poder afirmar que tot allò que ací escric siga una veritat immutable. Però allò que és ben cert és que estem en mans de les grans multinacionals farmacèutiques, i que elles, com han demostrat al llarg dels anys, rendeixen comptes davant dels seus inversors i no dels seus clients. Per tant, busquen benefici econòmic i no social.

Font: Ester Jordá./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *