lasarga subscriute elgrat

Desenvolupament local (2ª Part)

columna opinió per Josep Maria Gadea

A nivell d’innovació cal llegir “L’estratègia de l’oceà blau”. En aquest llibre dels professors de l’escola de negocis W. Chan Kim y Renée Mauborgne

Després de presentar les condicions per a créixer que tenim a Alcoi plantejaré idees generals u opinions que amb humilitat, doncs no sóc especialista en desenvolupament, m’agradaria plantejar:

Cooperació innovadora: és més fàcil innovar en equip que a soles. Passa més sovint que les bones idees afloren en una dinàmica de grup que a soles, i un bon exemple són les cooperatives.

Per poder crear una cooperativa calen mecanismes per a arribar a la confiança. També calen mecanismes de control. Però tot comença en la participació, escoltar-se, acordar, entendres i finalment decidir. La participació crea confiances, facilita la integració i genera il·lusió. Per aconseguir la participació, s’han de crear punts d’encontre físics. I per tant des del Govern municipal s’han de procurar aquestes dinàmiques i involucrar-se. El govern és el primer, per tant, que ha de generar confiances.

A nivell d’innovació cal llegir “L’estratègia de l’oceà blau”. En aquest llibre dels professors de l’escola de negocis W. Chan Kim y Renée Mauborgne, s’explica com fugir dels mercats caracteritzats per la tradicional competència entre empreses (oceà roig) i buscar sectors de mercat nous (oceà blau) a través de la innovació del més alt nivell.

Donar suport i millorar l’estructura industrial productiva de la ciutat: l’economia productiva és la més estable i en Alcoi tenim un gran nombre de “fabricants” empresaris que es dediquen a produir tangibles. Però aquests empresaris estan situats en polígons industrials tercermundistes i mal comunicats. Pense que s’hauria d’invertir decididament en aquests polígons. És injust no fer-ho.

Bé però, perquè no opina el poble amb idees concretes. Hi ha els pressupostos participatius, i a pesar que la majoria de les propostes són de manteniment de la ciutat o d’infraestructures per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, són una eina vàlida per a proposar idees imaginatives que desenvolupen projectes de millora econòmica sostenible per la ciutat.

Acabar proposant als lectors, que escriguen a El Gratis a l’adreça electrònica: info@elgratis.net amb assumpte OPINE, per aportar qualsevol proposta en benefici del desenvolupament d’Alcoi.

 

Font: Josep Maria Gadea./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *