foradia subscriutegrat

2017 l’any de Joan Valls

• Es vol aprovar una declaració institucional en el pròxim plenari de setembre ja que al 2017 fa 100 anys del seu naixement • Es pretén també aprovar al Plenari de setembre que 2017 siga l’any de l’autor • Representants culturals i polítics van aportar diferents activitats i van acordar crear un consell reduït per a gestionar totes les propostes. 

any oanvalls

Reunió al Centre Cultural Mario Silvestre amb el propòsit de treballar amb la commemoració del centenari del naixement de l’autor alcoià Joan Valls i Jordà. Unes 30 persones van participar en representació de diversos col·lectius culturals de la nostra ciutat, exposant en aquest acte, obert i participatiu, els compromisos que les seues entitats volen dur a terme per a celebrar aquesta commemoració.

Representants culturals i polítics van aportar diferents activitats i van acordar crear un consell reduït per a gestionar totes les propostes.

Des de l’àrea de cultura es va exposar, la necessitat de declarar institucionalment l’any Joan Valls portant un acord institucional al pròxim plenari. Tots els grups polítics de la corporació tenen ja a la seua disposició l’escrit-ponència per a la proposta de la declaració. Recordem que l’arxiu de l’escriptor alcoià està custodiat pel director de l’Arxiu Municipal d’Alcoi.

joan vallsL’any de Joan Valls vol servir, per donar a conèixer un autor desconegut per a molts ja que la seua obra es troba fora del circuits normals de difusió però és, sens dubte, una de les més prolífiques de la literatura catalana. Valls és un poeta valencià únic que es mereix ser difós, apreciat i llegit. Valls era també un alcoià vinculat a les arts en diferents vessants, entre elles la música, autor de sainets únics en la Nostra Festa i arxiver de l’Ajuntament d’Alcoi entre moltes altres coses.

D’aquesta reunió es van traure diverses conclusions, com la de crear un consell reduït per a gestió de les propostes, encapçalat pel regidor de cultura, tècnics del departament de l’àrea de cultura …. D’altra banda, es van llançar moltes propostes: reedició d’obres de Joan Valls, reposició de sainets, exposicions, conferències, unitats didàctiques per als mes xicotets i moltes altres idees.

Raül Llopis, regidor de cultura, assenyala “Tenim l’oportunitat al 2017, de la mà dels seus familiars i entitats culturals, de posar a Joan Valls i Jordà al lloc cultural que li pertoca, no l’ha deixem escapar”.

 

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *