foradia subscriutegrat

Assesorament en addiccions i drogodependències a pares i mares

La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives assessora i ajuda a més de 300 famílies. En el conjunt dels diferents programes que ha portat a terme en tres anys.

seafi ucpa

Un any més, el servei de la UPCCA ha clausurat amb èxit el programa de tallers i cursos destinats als pares i mares, amb bons resultats tant d’assistència com de valoració per part dels participants on s’ha assessorat i ajudat a més de 300 famílies en matèria de drogodependències en els últims tres anys.

La prevenció en drogodependències en menors és un dels principals objectius de la Regidoria de Benestar Social que un any més ha realitzat diferents activitats dirigides a pares a fi d’orientar-los sobre les mesures a prendre per a previndre el consum de drogues en els seus fills i ajudar-los a afrontar qualsevol situació relacionada amb les drogodependències.


També ha organitzat durant aquest curs escolar un nou curs virtual per a pares ‘En Família’, que es porta desenvolupant des de 2011. Aquesta formació facilita l’accés als pares als programes de prevenció, els sensibilitza i motiva per a previndre el consum de drogues en la família i enforteix el seu paper com a educadors dels seus fills. A més, s’ha desenvolupat el taller ‘Com actuar?’ destinat a pares de xiquets i xiquetes entre 13 i 15 anys que els ha ensenyat a posar en pràctica estratègies i mètodes operatius que permeten l’entesa i creixement com a família.

Aquestes activitats s’uneixen a les que des del Servei Especialitzat d’Atenció a la Família i Infància (SEAFI) de Benestar Social s’han realitzat des de l’any 2011. Programes d’intervenció familiar, xarrades informatives, atenció a casos i escoles de pares que han assessorat i ajudat a més de 300 famílies alcoianes en matèria d’addiccions i drogodependències. A més, en 2013 es va tractar l’ús de xarxes socials en menors en una xarrada a què van assistir més d’un miler de persones.

“Estem convençuts de que la millor fórmula per a evitar les addiccions a les drogues prové de la prevenció i de mantindre un ambient familiar estable. Per això, des de la nostra entrada en el Govern treballem per a realitzar diferents activitats que ajuden als pares i mares a previndre les drogodependències en el seu entorn familiar; a més d’ajudar i tractar les famílies que tenen problemes d’aquestes característiques. Estem orgullosos de l’important treball que realitza el servei de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives que ha ajudat a més de 300 famílies en estos tres anys” comenta la regidora de Benestar Social Aroa Mira.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *