foradia elgrat

Una foguera força reivindicativa de la nit de Sant Joan

A la Zona Nord fan unes festes multitudinàries i participatives, a més amb una foguera força reivindicativa dels moments els quals el país li està passant.

la foto 1

La Zona Nord esta vivint  les festes grans i esta nit tindra lloc la Revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit del Foc i la Nit del Ros o la nit de les bruixes, un dia en que el xiquets i adults es disfressen i ixen al carrer del barri durant la nit entre el 23 i 24 de juny, una de les més curtes de l’any a causa de la proximitat del solstici d’estiu. Les celebracions tenen el foc com a element característic. Unes festes multitudinàries i participatives, a més amb una foguera força reivindicativa dels moments els quals el país li està passant.

Una celebració marcada pel seu caràcter col·lectiu i socialitzador i que integra tot un seguit de costums i pràctiques sorgits de les diverses solemnitats paganes i els cultes vinculats al solstici d’estiu, amb motiu de l’arribada de la calor més intensa, caracteritzats per l’exaltació de la vida i l’amor.

La festa té una riquesa ritual i simbòlica que poques festes posseeixen: el foc, l’aigua, les herbes, els misteris de la natura, el menjar, les cançons, les dites, el ball, les curacions i altres pràctiques configuren un dia de transformació de la realitat quotidiana, en què els elements que ens envolten prenen nous significats. Moments màgics en els quals tot és possible.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *