foradia barnasants

Els tallers d’ocupació hi han empleat a 30 persones

L’Ajuntament presenta tres especialitats als Tallers d’Ocupació del Servef per ocupar a 30 persones durant 6 mesos. Especialitats: ‘obra de paleta’ “albañilería”,‘pavimentador-empedrador’ “adoquinador” i jardineria. Finalment, la rehabilitació del Pont de Sant Jordi es farà amb fons de Diputació i del propi Ajuntament.

taller cervantes

Visita setmanes passades als tallers d’ocupació al col.legi Cervantes per les autoritats ./

L’Ajuntament ha sol·licitat al Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) tres especialitats formatives dins la convocatòria de Tallers d’Ocupació. Aquests tallers tindran una durada de sis mesos i estan adreçats a un total de 30 persones desocupades, 10 per cada acció formativa, que tindran un contacte de formació, combinant període de formació i treball pràctic, rebent un salari durant el transcurs de l’experiència.

Els participants en el taller seran persones sense ocupació majors de 25 anys. El pressupost, de 310.000 euros, està finançat pel Fons Social Europeu, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi, i la previsió és que s’inicien en el mes de setembre.

La sol·licitud del Taller d’Ocupació comprén tres especialitats, amb 10 alumnes/treballadors cadascuna:

  • Especialitat: ‘obra de paleta’ (“albañilería”). S’invertirà al ‘Manteniment i conservació de la Masia Mascarella de Ferran’.
  • Especialitat: ‘pavimentador-empedrador’ (“adoquinador”). Millora de les voreres a diferents zones d’Alcoi.
  • Especialitat: jardineria. Les actuacions es desenvoluparan al parc de la riba del riu Riquer. Treballs de poda, replantació de gespa, reparacions de murs de pedra, manteniment de mobiliari urbà (tractament de fusta dels bancs, reposició de fustes de protecció, etc.).

Finalment, i malgrat les gestions de l’Ajuntament, no ha estat possible incloure dins aquest pla la rehabilitació del Pont de Sant Jordi, davant la dificultat administrativa que suposa dividir el projecte en dues parts: una que es féra amb la contractació d’una empresa especialitzada, i l’altra per part dels alumnes del taller.

No obstant, l’alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés subratlla que el Govern no renuncia a aquest projecte; sinó tot el contrari, conscients de que la Generalitat Valenciana no acomplirà amb el compromís d’inversió que formula des de fa més de 15 anys sense cap resultat: “La millora del Pont de Sant Jordi és una de les prioritats de cara al proper curs, i serà una realitat enguany gràcies a l’esforç de l’Ajuntament ja que dels 360.000 euros en què està valorat el projecte es finançaran 240.000 a través dels fons d’inversió de la Diputació d’Alacant, a la que ahir mateix vam presentar el projecte. I els 120.000 euros restants seran fons propis de l’Ajuntament”.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *