foradia subscriutegrat

La Carrasca demana un pont de Sant Jordi còmode per als vianants

• El grup ecologista considera que l'actual reforma és una oportunitat per a augmentar la insuficient amplària actual de les voreres • El pont de Sant Jordi és actualment un coll de botella en la "volta als ponts", un dels principals itineraris per a vianants de la ciutat divendres • Un estudi descrivia Alcoi com a "una ciutat amb els carrers ocupats pels cotxes"

pont de sant jordiPer aconseguir un itinerari a peu còmode, la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha demanat a l’Ajuntament d’Alcoi que aprofite l’actual reforma del pont de Sant Jordi per a augmentar l’amplària de les seues voreres, que considera totalment insuficients, ja que a penes superen els 160 cm.

Amb l’eliminació d’un carril per a vehicles, prevista pel Govern municipal, permet alliberar part de l’espai de la calçada i destinar-lo a ampliar les voreres; també es pot guanyar més espai si es suprimeix o redueix la barrera de formigó que protegeix les voreres. L’objectiu és aconseguir un itinerari a peu còmode, amb una amplària d’almenys 2 metres, que permeta avançar o creuar-se amb altres caminants sense dificultat.

Per als ecologistes, l’actual amplària és impròpia per al principal punt d’accés a peu entre el centre i l’eixample de la ciutat. El grup destaca que el pont de Sant Jordi és actualment un coll de botella en la “volta als ponts”, un dels principals itineraris per a vianants amb què compta la ciutat.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció recorda l’auditoria ambiental d’Alcoi, feta per encàrrec de l’Ajuntament, ja considerava com a insuficient l’amplària del conjunt de les voreres del nostre poble i destacava la desproporció entre els espais reservats als cotxes i als vianants. L’auditoria, que encertadament descrivia Alcoi com a “una ciutat amb els carrers ocupats pels cotxes”, fins i tot feia una referència concreta a les voreres del pont de Sant Jordi, qualificant-les d’inapropiades per la seua poca amplària.

També un estudi de mobilitat realitzat l’any 2000 per encàrrec de l’Ajuntament també subratllava el desequilibri entre els espais del viari destinats a l’automòbil i als vianants, i proposava mesures per  fomentar els desplaçaments a peu.

Una ciutat com Alcoi, on les dimensions permeten que una gran part dels desplaçaments es facen a peu, ha de plantejar-se ja una reorientació profunda de la seua política de transport, que ha de passar necessàriament per la reducció de l’ús de l’automòbil privat i el consegüent alliberament d’espai del viari per al transport públic i per als desplaçaments a peu. Només així serà possible fomentar els desplaçaments a peu, potenciar el transport públic, reduir la contaminació i construir una ciutat habitable on els carrers siguen també espais per a la convivència i la comunicació.

Font: Redacció./


Una resposta de La Carrasca demana un pont de Sant Jordi còmode per als vianants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *