foradia subscriutegrat

Camins Blaus: comença la gira d’estiu

Al-Azraq, el Blau. Gira d'estiu. El blavenc penó d’al-Azraq s’agitarà en l’aire de la nit i, com pol·len que viatja a llom del vent, marxarà a prendre altres pobles, altres carrers, altres places… a la fresca de l’estiu.

ALMUDAINAAcabat el mundial de futbol, la gira literària Camins Blaus enarbora l’estendard de la mitja lluna i es posa de nou en marxa per recórrer els pobles més menuts i deliciosos de la nostra geografia. Sí, aquest estiu “el Blau” prendrà els nostres carrers i les presentacions de la novel·la es faran a la fresca, acompanyades –quan siga– d’un soparet de germanor i pels acords de la guitarra i la preclara veu de Vicent Savall, cantautor saforenc que canta a la nostra terra i a personatges valencians tan il·lustres com ara el visir al-Azraq, Ausiàs March, Roís de Corella i Joan Pellicer, entre altres.

La gira arrancarà als peus de la torre d’Almudaina, marc medieval immillorable per a la naturalesa cultural de l’esdeveniment. La presentació literària d’Almudaina es farà a la placeta de la Torre, i sobre el tapial dels seus murs es projectarà “Desterro o mort: els paisatges que somiava el visir al-Azraq”, un audiovisual on les serres, els paisatges i el nombrós patrimoni andalusí que encara roman a la nostra terra seran els vertaders protagonistes. Després, un soparet de germanor i un recital de Vicent Savall completaran una vetlada senzilla però plena de sentit.

I en acabar Almudaina, el blavenc penó d’al-Azraq s’agitarà en l’aire de la nit i, com pol·len que viatja a llom del vent, marxarà a prendre altres pobles, altres carrers, altres places… a la fresca de l’estiu.

AGENDA PRESENTACIONS

Al-Azraq, el Blau. Gira d’estiu: Una interessant gira literaria al voltant dels pobles de les muntanyes blaves. 

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *