foradia subscriutegrat

Llegendes del Comtat es presenta a Cocentaina

Dimarts 18 de novembre es presenta: Les Llegendes del Comtat, un recull de narracions llegendàries ambientades a la comarca del Comtat que Carbonell ha arreplegat de la tradició oral i escrita.

llegendes del comtatDimarts 18 de novembre es presenta a Cocentaina l’última publicació d’Ivan Carbonell. Llegendes del Comtat. Serà a les 19:30 hores, a la Biblioteca de Cocentaina, en un acte introduït pel professor Joan Borja, de la Universitat d’Alacant.

Les Llegendes del Comtat és un recull de narracions llegendàries ambientades a la comarca del Comtat que Carbonell ha arreplegat de la tradició oral i escrita. El projecte va nàixer fa uns anys, gràcies a la Beca d’Investigació Científica Vila de Cocentaina  de l’Ajuntament de Cocentaina. Entre les llegendes arreplegades, l’autor destaca les associades al castell de Penella, i altres que ens parlen de l’existència de tresors ocults a les nostres comarques. Aquest llibre s’emmarca dins de les inquietuds de l’autor, qui fa poc va guanyar el Premi Bernat Capó d’investigació amb Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes i que es publicarà en Edicions del Bullent.

Ivan CarbonellEl llibre és una defensa de la cultura popular, i en paraules de Carbonell  “és necessari preservar-la perquè ens identifica com a poble, perquè és la nostra manera de conceptualitzar una part de la vida, perquè és la nostra peculiaritat en un món globalitzat i perquè és fascinant quan es coneix. Vehicle de la nostra llengua i tresor del nostre passat, la cultura popular nostra és un bé immaterial a valorar i protegir per tots i totes. Per això vull destacar la tasca d’estudiosos com Francesc Gisbert, Joan Borja  o Víctor Labrado, que la posen en valor amb els seus llibres i les activitats que realitzen tothora”.
Llegendes del Comtat està editat per l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert, de la Diputació d’Alacant.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *