foradia ivace

L’arquitecta Cristina Alesón rep el FAD

Alesón, arquitecta alcoiana, ha guanyat el premi FAD (Foment de les Arts i del Disseny) per l'estructura 'El valle trenzado', una sèrie de passarel·les construïdes sobre el llit del riu Vinalopó a Elx

TWISTED VALLEY IN (ELCHE)

‘El valle trenzado’ (Vinalopó, Elx) ha estat l’estructura guardonada

Cristina Alesón, arquitecta alcoiana, forma part de l’equip que ha guanyat un dels importants premis FAD (Foment de les Arts i del Disseny) d’arquitectura, atorgat per ArquinFAD.  Es tracta d’un reconeixement que intenta donar suport a institucions i professionals que intervenen el concepte d’espai en qualsevol dels seus significats, i està dirigit tant a arquitectes i interioristes com a dissenyadors d’escenografies o il·luminacions, entre d’altres.

El guardó ha valorat l’estructura de l’alcoiana Cristina Alesón, ‘El valle trenzado’, una sèrie de passarel·les construïdes sobre el llit del riu Vinalopó a Elx. Segons Ramon Sanabria, president del jurat d’aquesta

20140714 Premis FAD 1El president del jurat d’aquesta edició dels FAD, l’arquitecte Ramon Sanabria, explica que la instal·lació “planteja el lligam entre dos assentaments suburbials a través d’una vaguada inundable“. La base del projecte seran uns ponts entrecreuats. Sanabria recorda, però, la manca de principis per part d’alguns participants en la creació de l’estructura, i critica que els “canvis polítics” en el transcurs de l’obra i la “falta d’ètica” d’alguns implicats, “varen fer quasi impossible la seva conclusió“.

Finalment, el president se n’orgulleix de l’esforç dedicat al projecte: “La lluita sense quarter, l’esforç infatigable i constant dels arquitectes al llarg del temps així com la seva il∙lusió i passió pel projecte finalment han fet possible la realitat d’aquesta obra“.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *