foradia subscriutegrat

Ambiciosa programació estable d’exposicions plàstiques

La programació estable d’arts plàstiques s’amplia a cinc espais. A més del Centre Ovidi Montllor, Àgora i Llotja, s’incorporen Centre Cultural i Club d’Amics de la Unesco

esposicionLa Regidoria de Cultura continua mantenint una ambiciosa programació estable d’exposicions plàstiques, amb l’organització d’un cicle que ofereix diferents propostes de dos mesos de durada a espais de la ciutat. La passada temporada el cicle comptava amb tres espais: Casal-Centre Ovidi Montllor, Àgora i Llotja Sant Jordi. En el passat cicle, primer d’aquesta temporada, ja es va sumar el Centre Cultural ‘Mario Silvestre’. I ara, a partir de la propera setmana, es posa en marxa un nou cicle que comptarà ja amb cinc espais expositius, ja que el Club d’Amics de la Unesco se suma a aquesta programació.

esposicionSeran, doncs, cinc mostres pluridisciplinars de diferents artistes les que ocupen la ciutat a partir de dimarts, quan s’inaugurarà la primera de les mostres al Centre Ovidi Montllor: es tracta de ‘Nus’, de l’artista d’Otos Tino Pla, que podrà veure’s a aquest espai cultural i cívic des del dia 2 de desembre a les 20 hores (quan serà inaugurada) fins al 31 de gener de 2015.

Dimecres 3 de desembre a les 20 hores s’inaugura a l’Àgora una mostra ben interessant, que porta per títol ‘Pentagrama: cinc propostes plàstiques’. Es tracta d’una mostra que reuneix obres de cinc creadors de les nostres comarques amb una trajectòria ben consolidada i de notable prestigi: el contestà Moisès Gil, el murer Rafael Calbo, i els alcoians Domingo Millán, Eduard Corbí i Ximo Canet. Pintura i escultura que ocuparan l’Àgora fins al 31 de gener de l’any vinent.

Dijous dia 4 tindrà lloc la inauguració de l’exposició més ambiciosa d’aquest cicle. Es tracta de ‘La mirada de Miquel Navarro’, que permetrà al públic d’Alcoi i visitants gaudir amb les obres d’un dels artistes valencians amb major projecció internacional. Navarro ha guanyat, entre d’altres, el Premi Nacional d’Arts Plàstiques i el Premi de l’Asociación Nacional de Críticos de Arte a Arco’95, i té obres exposades a museus com el Guggenheim de Nova York, el Guggenheim de Bilbao, el MACBA de Barcelona o el Centre Georges Pompidou de París, entre d’altres. L’exposició de la Llotja també romandrà oberta al públic fins al 31 de gener.

La setmana següent serà quan s’inauguren les altres dues exposicions: el dimarts 9 de desembre a les 20 hores s’obrirà al públic la mostra ‘Culinart’, de l’artista alcoiana Beatriz Rico, al Club d’Amics de la Unesco. I el divendres 12 de desembre a les 20 hores s’inaugura ‘Retrats d’ombres’, de la japonesa Hanamaro Chaki, al Centre Cultural. Aquesta mostra ocuparà les golfes de l’edifici municipal, ja que durant aquestes setmanes també es podran visitar al Centre Cultural les exposicions que recullen les obres del Concurs de Cartells Anunciadors de la Cavalcada, i també les presentades al Premi Nadal-AIN ‘Josep Albert Mestre’.

invitacio_PENTAGRAMA

El regidor de Cultura Paco Agulló comenta al respecte d’aquesta programació que “continuem apostant per les arts plàstiques per seguir recuperant la capitalitat cultural d’Alcoi, i ho fem augmentant la presència de l’art a la ciutat, amb cinc espais que a més d’ampliar la varietat d’artistes i obres, ens permet portar les activitats culturals a altres barris d’Alcoi: el Centre Ovidi Montllor a Santa Rosa, i ara el Club d’Amics de la Unesco a l’Eixample”. A més, Agulló subratlla la importància d’acollir una mostra com la de Miquel Navarro a la ciutat: “Poder comptar amb una exposició d’un artista de la seua talla projecta la imatge d’Alcoi a tot l’àmbit cultural del País Valencià i fins i tot del territori estatal. Hem de donar les gràcies a l’artista Antoni Miró pel seu assessorament i la seua ajuda per tirar endavant una programació d’aquestes característiques, que situa la ciutat en la primera fila del panorama estatal d’arts plàstiques, amb una oferta variada, àmplia, que permet gaudir de diferents autors, tècniques i llenguatges”.


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *