foradia subscriutegrat

L’Ateneu de Cocentaina enceta les festes amb el concert de Música

La important cita tindrà lloc el 4 d’ agost al Pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina i comptarà amb l’assistència dels compositors de les peces que s’interpretaran.

concert festes ateneuLa Societat Ateneu Musical de Cocentaina celebrarà el proper dilluns 4 d’agost, a les 22.30h, el XXIXé Concert de Música Festera que tindrà lloc al Pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina. Al concert s’interpretaran pasdobles, marxes cristianes i mores dels compositors amb més renom del panorama musical actual però també de tota la història de la música festera. Així doncs, molts dels compositors també seran els encarregats d’agafar la batuta de l’Ateneu per dirigir les seues pròpies peces al concert.

El programa és un recull de la música festera més rellevant del moment però també de la història festera ja que l’Ateneu ha aconseguit aglutinar en un mateix concert les peces més clàssiques i més sentides de la societat musical i la novetat de les estrenes que els assistents a la cita musical podran gaudir. A més, l’Ateneu ha inclòs al programa reconegudes peces que compleixen anys al món de la festa com Marfil de Josep Vicent Egea, Habibi de Alfredo Anduix o Chimo del Mestre Ferrero.

Els compositors convidats seran Josep Vicent Egea, Santiago Revert, Iñaki Lecumberri, Alfredo Anduix, Rafael Mullor Grau, José Rafael Pascual Vilaplana, Enrique Alborch, Saül Gómez i Daniel Ferrero. A més de comptar, també, amb la col·laboració del grup de dolçainers de La Xafigà en algunes de les peces.

Amb aquest concert, Cocentaina es converteix en l’aparador de la societat festera de la comarca i de les localitats veïnes que ompli de gom a gom el Pati d’armes del Palau Comtal per oferir la millor selecció de música festera que ha marcat i marca en la història de les festes de moros i cristians.

 

         Cocentaina, 29 de juliol de 2014

1a PART

José INSA MARTÍNEZ(1924-2010)

 • Barceló de Sax pasdoble, 1981

Santiago REVERT CANTÓ (1965)

 • 13 Cavallers* pasdoble,2013

Josep Vicent EGEA INSA (1961)

 • Marfil marxa cristiana, 1994

Alfredo ANDUIX RODRIGUEZ (1960)

 • Habibimarxa mora, 1989

Iñaki LECUMBRERRI CAMPS (1984)

 • Motxogorri* pasdoble, 2014

Ignacio GARCIA VIDAL (1979)

 • Sang muladí* marxa mora, 2014

Ramon GARCIA i SOLER (1971)

 • Tormenta pirata* marxa cristiana, 2014

 2a PART

 Francisco ESTEVE PASTOR (1916 – 1989)

 • A mi Muro pasdoble, 1973

Gonzalo BLANES COLOMER(1882 – 1963)

 • Moro de Granada marxa àrab, 1942

Saül GOMEZ SOLER (1982)

 • El Guardià marxa cristiana, 2013

Enrique ALBORCH TARRASÓ (1976)

 • Romualdo Solerpasdoble, 2013

José Rafael PASCUAL-VILAPLANA (1971)

 • Zagrí*marxa mora, 2014

 Rafael MULLOR GRAU (1962)

 • Alcázar de Eldamarxa cristiana, 2000

 José Mª FERRERO PASTOR (1926 – 1987)

 • Chimo**marxa mora, 1964

 Visca la Festa de José Insa i Gerardo Mur

* Estrena / ** Cinquantenari

 


Una resposta de L’Ateneu de Cocentaina enceta les festes amb el concert de Música

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *