foradia cdturisme

La UTE de la Rosaleda haurà de pagar 275.000 € per errors al disseny

El TSJ desestima ajornar el pagament, tal com havia sol·licitat la UTE formada, entre altres, per Ortiz e Hijos SA. La UTE de la Rosaleda haurà de pagar a l’Ajuntament 275.000 € per errors al disseny del projecte.

EPSON DSC picture

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha desestimat la pretensió per part de la Unió Temporal d’Empreses La Rosaleda, de la qual forma part Ortiz e Hijos SA, d’ajornar el pagament de 275.320,55 euros per danys i perjudicis irrogats a l’Administració com a conseqüència d’errors en el projecte de disseny funcional i projecte d’execució de les obres de l’aparcament a la Plaça de la Constitució.

La unió d’empreses pretenia suspendre l’executivitat de la sentència que donava la raó al Consistori sobre la reclamació de responsabilitat al constructor per haver dut a terme un projecte de pàrquing il·legal. Cal recordar que el Ple municipal del 18 d’abril de 2012 va acordar declarar a la UTE La Rosaleda responsable dels danys i perjudicis esmentats, exigint a l’empresa l’abonament al Consistori de la quantitat de 275.320,55 euros. Aquesta resolució va ser ja impugnada pel contractista presentant demanda al Jutjat Contenciós-Administratiu número 4 d’Alacant, procediment que es va resoldre en favor de l’Ajuntament d’Alcoi.

La regidora de Règim Jurídic Lorena Zamorano explica que “aquella sentència declarava ajustat a dret l’acord del plenari, condemnant a la UTE a pagar la quantitat referida, més les costes del judici. Però al mateix temps que presentaven la demanda, sol•licitaven al jutjat la suspensió de l’execució de l’acte administratiu en tant es resolguera definitivament el procés. És a dir, la UTE volia evitar abonar l’import fins que mediara sentència definitiva que l’obligara a fer-ho”.

L’Ajuntament es va oposar a aquesta mesura, i ja el jutjat va donar la raó al Consistori, de forma que no va acordar la suspensió. Contra aquella resolució, la UTE va interposar recurs d’apel·lació que ara ha resolt el TSJ per segona vegada en favor de l’Ajuntament: “Per tant, la UTE ara haurà de pagar a l’Ajuntament 275.000 euros en principi sense esperar a que hi haja un pronunciament definitiu per part del propi Tribunal Superior de Justícia al recurs plantejat sobre el fons de la qüestió, que no és altre que la responsabilitat del contractista a l’hora de redactar i executar un projecte il•legal, que ha costat i costarà molts diners a les arques municipals d’aquesta ciutat gràcies a la irresponsabilitat política d’antics governs municipals”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *