foradia subscriutegrat

Denegades les sol·licituts d’ajuda de l’incendi de Mariola

Martínez pregunta en els Corts per l'Incendi de Mariola del 2012. S'han registrat diverses preguntes en relació a les ajudes per a la regeneració de la zona afectada. El PSPV-PSOE d’Alcoi demana a la Generalitat les ajudes per a la regeneració de l’incendi de Mariola.

montcabrer

El Diputat Autonòmic Jordi Martínez, va preguntar en els Corts Valencianes, diverses preguntes en relació a l’incendi causat en la Serra de Mariola al juliol de 2012 i que va afectar finalment, 573 hectàrees, considerant-se així, “gran incendi”.

Fa dos anys de l’incendi i, ni Conselleria ni el Ministeri realitzen l’aportació econòmica corresponent per a la regeneració de la zona afectada, sense poder fer front des de l’Ajuntament d’Alcoi a possibles plans de reforestació i rehabilitació del sinistre.

És per això que Jordi Martínez, pregunta a la Conselleria sobre els motius pels quals ha estat denegada la sol·licitud d’ajuda econòmica al municipi d’Alcoi sobre la base de la Llei 14/2012, de 26 de desembre per la qual s’aproven mesures urgents per pal·liar els danys produïts per incendis forestals, una vegada verificat que l’extensió de la zona afectada superava les cinc-centes hectàrees.

El PSPV-PSOE d’Alcoi demana a la Generalitat les ajudes per a la regeneració de l’incendi de Mariola

Dos anys després de l’incendi no s’ha rebut cap aportació econòmica Des de l’Agrupació Local Socialista demanen tant a la Conselleria com al Ministeri, que les ajudes per a la regeneració del terreny afectat per l’incendi de Mariola, fa ja dos anys, arriben de manera inmediata a l’Administració Local per a fer front a posibles plans de reforestació i rehabilitació de la zona.

Cal recordar que la Conselleria de Gobernació va indicar que tota la superfície afectada no podria ser considerada “gran incendi” perqué no superava el límit d’hectàrees, i per tant, no es podia optar a les ajudes per part del Ministeri. Arrel a una nova medició de la zona afectada, finalment es confirmava la superació del límit d’hectàrees.

Des de l’Executiva dels socialistes alcoians comenten que a dia de hui, ni el Ministeri ni la Generalitat ha cumplit la seu paraula, fins i tot que, des del Departament de Medi Ambient han realitzat les reclamacions pertinents.

Cap de les dues Administracions ha aportat la quantitat econòmica, i a més, l’Administració Autonòmica encara no ha notificat que assignarà una partida per a les ajudes de l’incendi de la Serra de Mariola, és per això que demanen de manera inmediata que assumisquen la seua responsabilitat i facin l’aportació econòmica corresponent per a que l’Ajuntament d’Alcoi inicie les tasques de regeneració el més aviat possible.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *