foradia subscriutegrat

Recs en la zona de les espècies replantades al Racó per la sequera

El seguiment que realitza Medi Ambient apunta a un excel·lent arrelament malgrat la greu sequera. El Departament ha realitzat recs de manera periòdica a la zona per tal d’afavorir la supervivència d’algunes espècies.

arbres raco

Malgrat les circumstàncies mediambientals tan adverses que provoca la pertinent sequera que patim, les espècies que han estat replantades al Racó Sant Bonaventura amb la repoblació popular del passat Dia de l’Arbre estan evolucionant de forma positiva, amb un nivell d’arrelament i creixement òptim.

El propi regidor de Medi Ambient Paco Agulló destaca que aquesta és una circumstància que no acostuma a ser habitual durant l’any posterior a una replantació: “Moltes vegades ens trobem que les espècies replantades en una activitat de repoblació popular no acaben d’arrelar en la seua majoria, de forma que la iniciativa té millors resultats en quant a conscienciació que no de forma efectiva en ampliar la massa arbòria. Però de vegades trobem casos com aquest, en què la majoria d’espècies replantades sí evoluciona favorablement, i aconseguim ampliar la vegetació i la qualitat del nostre entorn natural”.

Segons s’indica des del Departament, la repoblació popular del passat 2 de març, dins les activitats del Dia de l’Arbre, pot considerar-se tot un èxit, ja que tant els exemplars plantats ‘en estaqueta’ (gatell, salix atrocinerea), o en planter (espècies forestals i agrícoles) han arrelat en la seua majoria. Així i tot, també s’indica que els exemplars de major port (arborcers i roures) sí que han patit més els efectes de la sequera i l’evolució no és tan bona.

El Departament ha realitzat recs de manera periòdica a la zona per tal d’afavorir la supervivència d’algunes espècies. I, sobretot, cal destacar que alguns dels participants a la repoblació popular continuen anant a la zona per regar els exemplars que ells mateixos van plantar.

arbreMedi Ambient anima a tots els participants a aquesta pràctica que afavoreix el creixement de les espècies plantades, tot agraint l’acció dels ciutadans que realitzen aquest seguiment. En paraules de Paco Agulló, “és una bona notícia el fet que, fins i tot en les condicions climàtiques tan adverses com les que vivim, l’interés dels ciutadans i l’estima per la natura dels alcoians i alcoianes puga fer possible que recuperem massa vegetal, i que les repoblacions evolucionen favorablement per augmentar la riquesa del nostre entorn. Hem d’agrair el treball tècnic que es porta a terme des de l’Àrea de Medi Ambient, però sobretot l’interés i l’esforç de la gent que participa en les repoblacions, i més encara aquelles persones que es preocupen per seguir l’evolució de les espècies replantades i fins i tot inverteixen el seu temps regant per aconseguir que mantenim i ampliem els nostres tresors naturals”.

Cal recordar que a la repoblació del passat 2 de març es va replantar el Racó amb més de 300 plançons de carrasca, anouer, llidoner, fleix, teix, auró i altres espècies autòctones, i a la jornada van participar activament la Penya l’Olleta de la Filà Domingo Miques, que va destinar part dels beneficis que va obtindre a l’Assaig Popular que va organitzar l’any 2012 per a l’adquisició de bona part dels plançons que repoblen aquesta àrea natural. També van col·laborar activament la Xarxa Panamu, l’Agrupació Contra Incendis Forestals ACIF i el col·lectiu Radio-Charly Alpha-27 Mgz.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *