foradia pressupostparticipatiualcoi

Èxit del curs d’obtenció i conservació de llavors

• Curs d’obtenció i conservació de llavors, que ha comptat amb una participació de 19 persones • Perquè llavors tradicionals vs convencionals? Importància de la diversitat Perquè Agricultura Ecològica vs convencional?

El projecte d’Horts Socials Municipals es segueix desenvolupant, i per tal d’afavorir la formació dels seus usuaris en cultius basats en criteris d’agricultura ecològica, s’ha realitzat el Curs d’obtenció i conservació de llavors, que ha comptat amb una participació de 19 persones, totes elles adjudicatàries d’ús d’una parcel∙la dels Horts Socials Municipals, s’ha desenvolupat en dues sessions, una teòrica i una pràctica

llavors agricultura ecolgica alcoi

La sessió teòrica es va fer durant el mes de juliol al Centre Social de la Zona Nord, a càrrec de Maria Corbí Vicedo, biòloga i membre de Llavors d’ací. La sessió pràctica, va ser el dissabte, 18 de juliol, a les parcel∙les dels horts de Mascarella de Ferran, junt a la piscina municipal, va ser impartida Daniel Martínez, biòleg i agricultor ecològic, membre també de Llavors d’ací.

El temari del Curs d’obtenció i conservació de llavors,  impartit per l’Associació Llavors d’ací i organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi; incloïa el punts següents: Perquè llavors tradicionals vs convencionals? Importància de la diversitat. Perquè Agricultura Ecològica vs convencional? Com obtindré les primeres llavors. Normativa legal. Alternatives. Com conservar les llavors. Experiències sobre recuperació, intercanvi i ús de varietats locals. Viverisme i planters: Extracció de llavors. Caracterització de llavors. Selecció de llavors. Plagues (sanitat de les llavors). Viabilitat de les llavors. Reconeixement de substrats. Mesclesde substrats. Planter.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *