foradia subscriutegrat

Resposta del públic als espais per dinamitzar la vida cultural

Casal-Centre Ovidi Montllor, l’Àgora i la Llotja Sant Jordi. En les quatre mostres plàstiques programades per Cultura des de desembre, dins la seua programació estable. Més de 9.000 espectadors a les exposicions de la Llotja.

tomas ferrandizLa mostra més visitada ha estat ‘A peu de forn’, amb obres del desaparegut artista de Mutxamel Arcadi Blasco, que els mesos de desembre i gener va rebre un total de 3.413 visites. A continuació, l’exposició ‘The American way of life’ del també desaparegut geni valencià Josep Renau, que va rebre 2.691 visites durant els mesos de febrer i març; la recent mostra de l’alcoià Antoni Miró ‘El vol del gat’, inaugurada a finals de maig en el context de la Mostra de Teatre i a disposició del públic fins a juliol, ha registrat 2.001 visitants; i finalment, l’exposició ‘Temps de guerra (1936-39)’ del redescobert artista alcoià Tomàs Ferrándiz, va rebre 1.256 visitants. Cal indicar que la mostra de Ferrándiz va ser la que menys dies va estar oberta al públic, en haver estat desmuntada i tornada a muntar durant el període de festes de Moros i Cristians per a que la Llotja acollira altres activitats.

Alcoi està portant a terme al llarg dels darrers mesos una programació estable d’exposicions d’arts plàstiques a diferents sales de la ciutat: el  Casal-Centre Ovidi Montllor, l’Àgora i la Llotja Sant Jordi. És aquest últim espai el que ha acollit les mostres més reeixides, les quals estan centrant el major interés pels visitants alcoians i forans: només en aquest primer semestre de l’any, des del mes de desembre fins a juliol, han estat 9.361 els visitants que han registrat les quatre exposicions habilitades a la Llotja.

S’indica que aquestes xifres sobre visitants només es poden oferir de les mostres a la Llotja, que compten amb personal encarregat de l’atenció de la sala i poden mantindre un control sobre el nombre d’assistents; a aquestes estadístiques s’haurien d’afegir també els visitants de l’Àgora i del Centre Ovidi Montllor, a banda de les exposicions que organitza o en què col·labora la Regidoria en altres sales de la ciutat, i que no formen part de la programació estable, com ara diferents mostres al Centre Cultural o al Club d’Amics de la Unesco.

No obstant, segons han constatat els responsables d’aquests espais i tal com indica el regidor de Cultura Paco Agulló, “l’afluència de visitants està sent bona a tots els espais, contribuint així a dinamitzar i estimular la vida cultural de la ciutat, que és un dels objectius principals d’aquesta programació”. Agulló també destaca el fet que les mostres estan permetent obrir la Llotja de Sant Jordi al públic en horari regular, després de molts anys en què aquest espai no era visitable més que en ocasions concretes.

exposicio agora

En conjunt, la valoració des de la Regidoria de Cultura d’aquest programa d’exposicions artístiques és bona, i ja s’està treballant en la programació del proper curs: “Estem molt satisfets amb la resposta, perquè entre totes les exposicions estem sumant milers de visitants al llarg de l’any. Això demostra que hi ha un públic important que segueix les arts plàstiques, i per això creiem que és molt positiu mantindre una programació estable, regular i de qualitat. A poc a poc, sumant espectadors als diferents espais culturals, podem constatar que recuperem la capitalitat cultural de les nostres comarques”, comenta Paco Agulló.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *