foradia pressupostparticipatiualcoi

Concert de Francisco Amaya a l’església de Sant Jordi

Francisco Amaya inicia la seua temporada de concerts d'òrgan en l'església de Sant Jordi d'Alcoi. Des del 2011, el músic alcoià no tocava en la ciutat. Ha estat vinculat més de 25 anys a l'òrgan del temple de Sant Jordi. Amaya té previst actuar aquesta temporada a Anglaterra, Alemanya, Boston i Nova York.

francisco amayaL’organista i director Francisco Amaya oferirà el 14 de febrer a les 1930 hores un concert d’òrgan en l’església de Sant Jordi d’Alcoi.  En l’actualitat exerceix com a professor d’orquestra en el Conservatori Professional de Música de Torrent.

Amaya inaugura enguany la seua temporada de concerts com a organista a Alcoi. Les peces que interpretarà per a aquest instrument musical es podran escoltar posteriorment a Benidorm, València, en la catedral anglesa de Sheffield i a Alemanya. També té previst actuar a Boston i Nova York.

L’últim concert d’Amaya en la ciutat va ser al desembre de 2011. El músic alcoià ha estat vinculat més de 25 anys amb l’òrgan de l’església de Sant Jordi. Per la labor de la difusió d’aquest instrument en el temple va rebre l’esment Castell de Plata’pels seus mèrits i serveis a l’Associació de Sant Jordi.

Amaya ha preparat un concert molt interessant amb peces del barroc i renaixement que mostrarà les atractives combinacions musicals que es poden aconseguir a través de l’òrgan.

La ‘Fantasia en Sol Major’ de Bach obrirà el concert que finalitzarà amb la ‘Passacaglia en do menor’, una de les composicions més conegudes, considerada com una de les peces ‘clau’ per a òrgan, del gran músic alemany. Dos autors espanyols integren el programa, el renaixentista Antonio de Cabezón i l’organista i compositor valencià del barroc, Juan Bautista Cabanilles. Completa la llista d’autors, el compositor danés establit a Alemanya, Dietrich Buxtehude, l’estil del qual va influir en la música de Bach.

El concert està organitzat per la parròquia de Sant Vicent i Sant Antonio dels pares franciscans. El motiu és l’arribada a la parròquia d’Alcoi d’una relíquia del Pare Pío, capuchino i sant italià, mort en 1968, conegut com el ‘frare dels miracles’.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *